Катерина Кухар прокоментувала скандальне тату з Путіним, яке собі зробив всесвітньовідомий український танцівник Сергій Полунін

"У балетному світі Сергій, звичайно, неординарна особистість, але…"

Поділитися:

Катерино, вітаємо вас з творчим вечором. Сьогодні у глядацькій залі були випускники «Танців з зірками». Не можна ж впасти обличчям в бруд, не можна схибити: «Як може ідеальна Катерина Кухар щось зробити на сцені не так!». Боялися?

- Я про це не думала. Але коли в мене впала одна сережка, я подивилася на неї, і чомусь пригадала Іраклія.

Чому саме Іраклія? В Іраклія також щось падало на сцені?

- Ні, в Іраклія нічого не падало…

Усі два повні акти ви на сцені. Чи є якісь методи відновлення після таких виснажливих вистав?

- Ванна з сіллю та бульбашками, можна й келих червоного вина. Сон, масаж, тому що після напружених вистав у м’язах накопичується молочна кислота, а для артиста балет важливу цю молочну кислоту розігнати.

Зовсім скоро різдвяні свята. Чи спланували ви вже відпустку? Ваша родина любить подорожувати.

- Від’їжджаємо до Америки. Як і кожний рік, в нас новорічні «Лускунчики» у Сіетлі. Ми повинні повернутися 27, щоб на сцені рідного театру станцювати 31 грудня «Лускунчик».

Чи їдять балерини «Олів’є» на Новий рік?

- Я дуже полюбляю мандарини на Новий рік, але, звичайно, я куштує мамин «Олів’є», який вона нарізає з нянею, та я гадаю, що цього року і Тимур доєднається до них.

У вашій родині нещодавно сталася особлива подія. Вашого чоловіка, Олександра, призначили запрошеним художнім керівником трупи Харківського оперного театру. Як змінилися стосунки в родині у зв’язку з цим? Тепер важко художнього керівника театру відправити винести сміття, наприклад?

- Тепер я до нього звертаюся на «ви» пошепки…

Зовсім нещодавно у балетному світі розгорівся величезний скандал стосовно Сергія Полуніна. Ще зовсім нещодавно танцівник Сергій Полунін був у Національній опері, ви були з ним на офіційних прийняттях у Міністерстві культури, було багато проектів, пов’язаних з ним та українським балетом. І ось за кілька місяців він викладає у соцмережі своє татуювання з Путіним на грудях, викладає, що отримав російське громадянство і розповідає про те, що він повністю підтримує політики Кремля. Як ви, Катерино, до цього поставилися? Ви ж Сергієм спілкувалися і збиралися танцювати на одній сцені.

- Так, ми дуже близько знайомі. Ми повинні були у жовтні танцювати «Лісову пісню», і  це була пропозиція Сергія. Звичайно, мені дуже шкода, що все так сталося, але він доросла людина. Я вважаю, що ми всі несемо відповідальність за те, що ми робимо, і насамперед, перед Богом. У балетному світі Сергій, звичайно, неординарна особистість, але…

У жовтні у вас мала бути вистава «Лісова пісня», були навіть надруковані афіші. Виставу довелося скасувати…

- Вистава скасувалася тому, що за місяць до вистави Сергій поїхав до Криму. В газетах з’явилася інформація про те, як Путін вітав Сергія в Криму.

Після його поїздки до Криму і після скасованого концерту ви не спілкувалися?

- Я не спілкувалася з ним.