Леся Нікітюк на Канському кінофестивалі обідала з гастарбайтерами за 11 євро

Телеведуча розповіла, як вміє рахувати гроші

Поділитися:

Лесю, все своє життя ти мріяла потрапити на Канський кінофестиваль. І ось мрія збулася - Леся тут.

-Алілуя. Не дивлячись на неймовірний потік людей, тут перекриті дороги, купа камер, немає такого, що туристи нападають, кладуть ту Кейт Бланшет на асфальт: «Фото, фото!» Насправді, люди дуже поважають приватний простір. Європейці є європейці.

На Канському кінофестивалі ти представляєш мультфільм «Монстри на канікулах», голосом якого на українському дубляжі ти стала. Це перший твій досвід і одразу канська прем’єра. Як воно було - озвучувати свого персонажа?

-Це моя мрія з дитинства - озвучувати будь-який мультик. Я мріяла озвучувати Мардж Сімпсон. Я дуже старалася вловити її тональність, але так як цей мультфільм вже озвучили, я запінилася. Коли мені запропонували озвучити головну героїню Еріку у «Монстрах на канікулах 3» - це для мене луч світла. Кастинг був достатньо довгий. Затверджувала кіностудія у Лос-Анджелесі. Вони передивлялися всі. І коли мені сказали: «Лесю, ти будеш озвучувати цей мультик», я така: «Ага!» І кинула трубку. 

Вихід на червоний хідник - завжди подія для кожної дівчини. Скільки валіз ти з собою привезла?

-Це капєц! Тиждень збиралася, пакувала валізу. Румунського шику тут не буде, тут треба одягатися вишукано, по класиці, скажімо так. Без зайвих кокошників на голові.

Якими образами надихалася? 

-Я спочатку взяла 8 купальників.

Сподівалася пірнати тут?

-Звичайно, а потім почала складати сукні. Мені дуже допомогла український дизайнер Христина Бобкова. Вона підготувала мені цей костюм саме до прем’єри. Ще кілька своїх суконь прихватила, загалом багаж  - 32 кілограми. 

Довелося доплачувати за перевантаження?

-Та ні, у нас бізнес-клас.

Лазурове узбережжя вважається одним з найдорожчих місць в усій Європі. Ти вмієш відпочивати і на 100 доларів, і з золотою карткою. Як тут?

-Тебе можуть залишити в самих трусах, бо зараз самий пік. Надзвичайно піднімаються ціни, за один коктейль який коштує 5-6 євро, можна сплатити 40-45 євро. Вхід на пляж - 30-50 євро. Українці, ви мене зараз не проклинайте. Я цих коктейлей не пила, і на пляжі не ходила.

Безкоштовний там, у кінці Круазетт.

-Звичайно, зі своїм рушничком. 

Ти після доріжки досліджуєш,  як можна відпочити на Лазуровому узбережжі за 100 доларів?

-Навіть не за сто, знайшли чимало місць, де можна поїсти комплексний обід за 11 євро, там харчуються різноробочі, які приїжджають на будівництво, там дуже смачно. Смачна місцева кухня, морепродукти і за невеликі гроші.