Міністр освіти Лілія Гриневич висловилася щодо серіалу «Школа»: «На щастя, у «Школі» не всі вчителі погані»

Чиновниця зізналася, що передивлялася серіал на вихідних

Поділитися:

Пані Лілю, вітаю вас з нагородою! Чи не горять у вас щоки? Адже щодня школярі та батьки згадують міністерство. Тому що ЗНО, несподівані канікули, прикручування газу у школах… В усьому цьому, в першу чергу, звинувачують міністра.

-Гаряча інформація з полів є щодня, тому що мій чоловік працює у звичайній школі, в якій забагато дітей. Бо школа у новому мікрорайоні Києва, і терпить усі ті труднощі, які терплять звичайні школи. Тому я щодня чую, як внизу інтерпретуються деякі рішення Міністерства освіти, які є проблеми. Це мені дуже допомагає.

А як вашому чоловіку працюється у звичайній школі? Адже всі знають, що він чоловік міністра освіти. До нього приходять колеги та кажуть: «Передай своїй дружині?»

-Таке теж буває. В мене ще мама працює в системі освіти, тут ще складніше, тому що чоловік, принаймні, знає, коли і в якому стані зі мною про це можна говорити. Бо в мене мусить бути хоч якась територія особистого простору, хоч на якийсь час. А мама отримує наказ від багатьох людей. 

-Нещодавно на екрани вийшов серіал «Школа», де висвітлювалися проблеми всередині школи. 

-Я дивилась цей серіал. Якщо я не встигала на серію, я  мала можливість переглянути її на сайті каналу у вихідні. Для чого я це робила? По-перше, серіал показує, як суспільство бачить школу. І для мене є позитивне відкриття: на щастя, виявилося, що не всі вчителі погані, на щастя у школі є різні стосунки, на щастя показано, як можна спілкуватися і знаходити взаєморозуміння. І я думаю, це той шлях яким має йти цивілізоване суспільство.