Новорічна фотосесія з родиною: Джамала показала підрослого сина і підбила підсумки свого десятиліття на сцені

«Я бачу у цьому зростання, але не дорослішання»

Поділитися:

Джамало, вітаю тебе з прийдешніми святами! Ти не з ледачих, адже тобі як артистці, ще й у грудні -  коли пора виступів, зйомок, корпоративів, виділити час на фотосесію з родиною важко…

- Хвала Богу, що наша фотосесія триває максимум 20 хвилин, тому що Еміра фотографувати важко -  він дуже активна дитина!

Рятує тільки улюблена пісня…

- Так, це пісня alyona alyona «Залишаю свій дім».

Яких новорічних традицій дотримуються у твоїй родині? Все одно у нас у всіх було радянське дитинство, і так чи інакше, салат «Олів’є» все одно поки що нас усіх не «відпускає»…

- А в нас сарма, плов, салат з гранату – мама завжди робила це на Новий рік, це така традиція. Також я завжди співала на Новий рік, і навіть цього року співаю.

Джамало, цей рік для тебе ювілейний, ти дуже ретельно готувалася до сольного концерту у Києві – головного концерту у турі.  Буквально за день до концерту ти змінила вбрання – готувала одне, а на сцену вийшла в іншому… Чому?

-  Просто ми хотіли проекспериментувати і зробити у Києві таке, чого ще не було – і от це була помилка, хоча я люблю брючні костюми, і мені дуже зручно в них.

А тебе хотіли одягти у сукню?

- Так! Я не виходжу у міні, бо мені незручно, коли перший ряд підглядає під спідницю, і незручно рухатися так, як я хочу, тому я і змінила одяг.

Лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк зробив тобі сюрприз і прийшов привітати, і це для тебе стало несподіванкою.

- За півгодини до початку концерту мені телефонує Андрій і каже: «Я щойно приїхав з туру із Сум, ти ж знаєш…», а я йому: «Так, тому я тебе навіть і не чіпала», «Але ж це 10 років творчості, твій сольний концерт! Я хочу прийти», а я вже в цей момент думаю: «Мені ж сказали, що sold out, квитків взагалі немає… Де ж їх знайти?», а він мені: «Я хочу прийти, заспівати…», і я: «А, заспівати – то супер! Я готова!». Коли він вийшов на сцену, у нього вже були мокрі очі, і у мене вже були… Я ще не почала співати пісню, а у мене вже мурахи, і я думаю, як ту пісню доспівати. Це дуже шкідливо для артиста, коли він сам так обожнює пісню, що емоції заважають.

Ти проїхала великим ювілейним туром майже по всій Україні…

- Я була в містах, у яких ніколи не була за 10 років! Таких оплесків, як у Хмельницькому, я ніколи не чула у Києві. Я привезла з собою 10 банок консервації, а коли я відкрила вдома ці огірки, то згадала ту бабусю, яка подарувала мені їх у Луцьку.

Що, окрім консервації, ти ще привезла з собою до Києва з туру?

- Прикраси, навіть коштовні – ну, не так, як казала Лара Фабіан, що вона діаманти постійно привозить, але…

Все попереду!

- Одяг, цукерки, каркаде.

«Світському життю» - 15 років, твоїй кар’єрі – 10 років, тож ми бачили усі твої образи. Які емоції у тебе зараз викликає Джамала 2009 року?

- Я бачу у цьому зростання, але не дорослішання. Всередині я залишилася бунтаркою, емоційність в мене залишилася і не стерлася розчаруваннями, які були впродовж 10 років… Врешті-решт, я вирішила, що на нашій сцені вистачає дівчат, які дуже влучно поєднують яскравий образ – Полякова, Юлія Саніна. З часом мені стало зручніше бути комфортною для себе.

В історію України ти вже увійшла як друга переможниця «Євробачення» від нашої країни.

- Моя країна була просто в огні, дійсно, і це, напевно, був не найкращий час їхати на конкурс.

Власне, потім сказали, що це була політична перемога, і тебе почали порівнювати з Сергієм Лазаревим. Вивели до фіналу тебе і Сергія – хто ж переможе Україна чи Росія?…

- Мені було дуже важко витримати це випробування, тому що за лаштунками всі дуже провокували…

Російські журналісти весь час до тебе чіплялися…

- Так! Навіть під час сніданку постійно ходили зі мною: канал «Росія» - з мікрофоном, а я – з овсянкою. Було складно, але у мене була лише одна ідея: я маю перемогти! Я налаштувала себе таким чином, що я не маю права програти і повернутися без перемоги!

За ці 10 років ти встигла вийти заміж, народити дитину. Ти неодноразово згадувала про те, що однією дитиною ваша родина не обмежиться…

- Треба поспішати, час йде! Так вийшло, що в день мого сольного концерту у Києві Емір захворів ангіною, у нього була температура 39! У цей момент ти не знаєш, що обрати: ти розумієш, що на тебе чекає велика аудиторія, сцена, артисти, а вдома – дитина, яка потребує тебе, і ти просто не можеш піти з дому – от у такі моменти дуже важко. Але коли все добре, то ти можеш взяти сина з собою на зйомки, на концерти – це класно! Я так само зростала: я спала на лавочці, коли мій батько грав на весіллі – виросла ж!

Я бачила відео, коли ти вдома граєш на акомпанементі, а Емір підспівує, тобто, у нього є хист і бажання до цього.

- Я  не буду казати, що він там якийсь вундеркінд, але те, що у нього є музичний смак та відчуття ритму – це стовідсотково!

Що є головним твоїм досягненням за ці 10 років?

- Родина!

У нашої програми з’явилася сувенірна продукція – тож, це тобі подарунок до Нового року!

- Дякую!