Оскароносна Джуліанна Мур в «Світському житті» заговорила українською

Голлівудська акторка дала ексклюзивне інтерв’ю Катерині Осадчій  

Поділитися:

Джуліанно, дуже приємно зустріти вас у Канні! Ви вже не вперше тут, кілька років тому були призеркою Канського кінофестивалю як найкраща акторка. Які ваші найприємніші спогади про фестиваль?

-О, Боже, мушу зізнатися, про нагороду я дізналася, перебуваючи в своєму пляжному будиночку на Лонг-Айленді. Мені зателефонували і повідомили, що я перемогла. І оці моменти пам’ятаєш все життя! Хоча Канський фестиваль - це завжди для мене знакові зустрічі, нові фільми, друзі й колеги, роботам яких ти аплодуєш! Приміром, учора я зустріла тут Пенелопу Крус і Хав’єра Бардема, і мала змогу привітати їх із прем’єрою. 

Пригадуєте свій перший фільм, представлений тут?

-Так, це була стрічка «Ідеальний чоловік», наскільки я пам’ятаю, ми закривали фестиваль.

Ви - одна з амбасадорок косметичного бренду «Лореаль» та рольова модель для багатьох жінок у світі. Як ви доглядаєте за шкірою та волоссям? 

-Для мого типу шкіри найважливішим є захист від сонця! Я щодня користуюся кремами з високим рівнем захисту! І насправді я не надто люблю перебувати на сонці! Ще я обожнюю приймати ванну з різноманітними солями.

Не секрет, що в Голлівуді існує проблема ейджизму – дискримінації за віком. Чи особисто ви стикалися з упередженнями, пов’язаними з віком?

-Для мене думка про те, що вік – це ворог видається дуже дивною. Це ж природній процес! Ти проходиш різні ступені свого дорослішання. І найважливіше – залишатися собою і насолоджуватися життям!

Але як насолоджуватися собою, коли ти бачиш своє обличчя на величезному екрані, і починаєш прискіпуватися до недоліків!  Як подобатися собі в будь-якому віці?

-Важливо думати про те, ким ти є і що ти можеш зробити, а не про те, який ти маєш вигляд! Якщо твоє щастя залежить від зовнішності, ти постійно почуватимешся некомфортно. Тому що у всіх нас є риси, які нам у собі не подобаються. Така людська природа, казати: я б хотіла бути вищою, чи засмаглішою, чи білявішою… чи такою чи такою…

Коли ви починали свою кар’єру, можливо, вам також щось у собі не подобалось?

-Досі є багато речей, які я ненавиджу в собі.

Справді?

-Як я вже сказала, я б хотіла бути більш засмаглою, вищою і білявкою! Чесно!

А білявки хочуть бути рудими.

-Так, так, ми всі такі…

Я пам’ятаю одне з ваших інтерв’ю після Канського кінофестивалю, тоді ви сміялися зі своєї модної помилки  - коли ваше взуття на червоному хіднику обговорював весь світ! Рідко хто вміє на загал посміятися зі своїх помилок! 

-А що ще залишається робити? Це життя! Ми всі робимо помилки і всі потрапляємо в незручні становища.

Ви вже знімалися без макіяжу, оголеною. Чи маєте якісь табу? У яких фотосесіях ви б ніколи не взяли участь?

-Інколи мені можуть не сподобатися кольори, в які мене хочуть вбрати. Я не люблю блакитний, особливо, деякі його відтінки… Спочатку я відмовляюся, потім вдягаю – дивлюся і ніби все гарно!

Адже блакитний колір дуже личить рудоволосим!

-Бачите!

На останок я хочу попросити вас передати привіт нашим глядачам, українцям!

-Привіт українцям з Канського кінофестивалю!