Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла, на що витрачає мільйонні гонорари

Спортсменка серйозно ставиться до інвестування зароблених коштів

Поділитися:

Вітаємо зірку світового тенісу Еліну Світоліну! Не так часто ви буваєте вдома. Чесно кажучи, я ніколи в житті не тримала ракетку в руках. Тенісистка в мене ніяка, тому я попрошу майстер-клас. 

-З задоволенням. 

З чого починається тренування?

-Завжди дуже важлива розминка, щоб запобігти травмам. 

Цей сезон для вас дуже успішний. На всіх тенісних змаганнях дуже великі призові. Якщо порахувати, то за минулий рік ви заробили 3 мільйони доларів. На що витрачає молода дівчина такі величезні гроші?

-Якщо чесно, то 3 мільйони - сама сума. Далі ми платимо такси. Ще в мене 5 людей у команді, яким я плачу зарплатню. Звісно, залишаються гроші, які я вкладаю в якісь проекти.

Нерухомість, чи бізнес-проекти?

-Це нерухомість, зараз маю кілька.

В яких країнах маєте житло?

-У Лондоні, у Франції.

У Парижі?

-У Монако. Там дуже зручно, там я можу тренуватися. 

Ви тільки повернулися з відпочинку, з Ібіци. Який відпочинок у тенісистки, яка весь рік працює? Активний чи пасивний? Просто лежати на пляжі і навіть спортом не займатися? Чи в готелі навіть на Ібіці має бути обов’язково корт?

-Ні. Завжди розраховано, що немає корту. Але теніс настільки популярний, що майже у кожному готелі є корт. Наді мною навіть жартують, що потрібно піти пограти у теніс.

Тенісистки модниці і на корті і поза кортом. Ви - обличчя одного з ювелірних брендів. І підтримуєте українських дизайнерів. А як обираєте форму для корту? Є якісь уподобання?

-Я більше люблю спідницю з майкою, комфортно в цьому почуваюся. Люблю також сукні, вони дуже красиві, на Вімблдоні у нас завжди сукні, це вже традиція. 

Чи існують якісь забобони у тенісистів і особисто у вас?

-Буває, що ти обідаєш в одному тільки ресторані, або тільки одну й ту саму їжу, цілий турнір їси один лише рис. 

Якщо почав вигравати і почав з рису, то будеш їсти рис до кінця змагань?

-Також щодо ракеток. У нас по 7 ракеток у сумці, але якщо гарно граєш однією ракеткою, то її не змінюєш, навіть якщо у сумці ще 6 лежить. Деякі не наступають на лінію, деякі тільки з однієї ноги ступають на корт - дуже багато різних забобонів. Я намагаюся над цим багато не думати. 

З чого починають?

-Спочатку набивання м’яча. Можна перейти на інший рівень.  Це для розминки зап’ятска дуже добре. 

Ваш коханий також спортсмен, він член Збірної Англії з крикету. Для українців зовсім незрозумілий вид спорту.

-Так, я познайомилася з ним десь рік тому і навіть не думала, що є такий вид спорту. Я думала, що це більше бейсбол.

Ти не думала, що це взагалі спорт?

-Як виявилося, це дуже популярний в Англії та Австралії спорт. У нього вдома є тренувальний корт для крикету. Коли я приїжджаю, то він мене намагається навчити. 

А ви його не намагаєтеся тенісу навчити? 

-Я його намагалася навчити, але йому важко, бо він має 2 метри зросту. Але в інших видах спорту він набагато кращий за мене. Я тільки у тенісі краща за нього.

Можливо, ви вже отримали пропозицію руки та серця?

-Ні, ще зарано.

Хочеться весілля? 

-Звісно, хочеться. Але все ще попереду. Я намагаюся не поспішати, поки що займаюся своєю справою. Давайте подачу спробуємо.

У вас дуже сильні руки.

-Ні, ноги найсильніші. Бо у тенісі все залежить від роботи ніг, правильно підійти до м’яча, правильно вибрати місце, куди направити. Ноги найважливіші, а руки це вже як талант.

Після того, як ви перемогли Серену Вільямс на корті, багато говорили про залаштункову ворожнечу. Що за кортом Серена вас, звісно, недолюблює. Вона народила дитину.

Можливо, ви Серену Вільямс з народженням дитини у соцмережах?

-Звісно, я її вітала, у нас немає ніякої війни. Всі розуміють, що, коли ти виходиш на корт, ти зробиш все, щоб перемогти. Намагаєшся, щоб поведінка була спортивна і поводити себе гарно.

Тобто, за лаштунками сварок немає?

-Можливо, є якісь, але коли ти вже на високому рівні - то того вже немає. Я дуже вихована. У вас добре виходить. 

Мені приємно від вас це чути, ви надихаєте! Як дякують супернику після матчу?

-Ось так. Це традиція.

Бажаємо стати вам першою ракеткою світу!