Телеведуча Лідія Таран зі сльозами розповіла про онкохворобу Алли Мазур: «Вона вийшла в ефір вже після початку курсу лікування»

«Алла велика молодець!»

Поділитися:

Лідіє, для тебе це випробування чи радість, коли потрібно з ділового костюму, у якому ти ведеш випуски новин, перелаштуватися і вийти у вечірній сукні?

- Сьогодні всі ведучі телеканалу «1+1» готувалися у гримерці, а я в цей час гримувалася на новини. От уяви, всі йдуть у прекрасних сукнях, а я у цей час сиджу у фіолетовому костюмі та тілесній кофтинці як бідна казанська сирітка. У людей вже свято, а у мене ще трудові будні! Раніше це мене тішило, і я навіть насолоджувалася цим, а зараз я ставлюся до цього як до необхідного елементу своєї роботи.

Нещодавно глядачів телеканалу «1+1» приголомшила новина про онкологічну хворобу твоєї колеги Алли Мазур. Наразі час від часу ти підміняєш її у випусках «ТСН. Тиждень».  Як Аллу зараз підтримують колеги?

- Алла велика молодець, бо вийшла в ефір вже після початку курсу лікування. Якщо чесно, то ми навіть не очікували цього! Ми були впевнені, що певний час, який вона не зможе виходити в ефір, нам треба буде її підстраховувати. Але вона вийшла, і у людей сльози аж наверталися. Це велика мужність – сказати на всю країну про свою хворобу. Алла – людина, яка не кидає своїх слів на вітер.

Чи ви як колеги були здивовані такою відвертістю Алли?

- Коли така публічна людина робить подібну заяву, то скільки уваги вона привертає до цієї проблеми, бо після цього багато людей підуть перевірятися.  Особливо підуть перевірятися жінки, у яких є діти, і які розуміють, що їм треба жити далі, і що їм не можна не дбати про себе. Це якби такий суспільний виклик!