«У мене був перший ступінь ожиріння!»: ведуча програми «Сніданок з 1+1» Неля Шовкопляс про те, як їй вдалося схуднути на 13 кілограмів

Телеведуча розказала, від чого у раціоні було відмовитися найважче

Поділитися:

Нелю, не так давно ви почали худнути за усіма рецептами дієтолога Наталії Самойленко. Який результат?

- Зараз мінус тринадцять.

Від чого було найважче відмовитися?

- Від солоних бочкових помідорів, огірків і хліба. Це те, за чим я наразі сумую.

Зараз телеглядачі запитають: «А що не можна солоні огірки? Хіба вони масні?»

- Вони не масні. По-перше, вони дуже сильно затримують воду. По-друге, коли мені перевіряли нирки, то сказали, що вже є пісочок. Лікар навіть запитав: «Що, полюбляєш солоне?», я кажу: «Так!», а він: «Не можна».

Дієтолог Наталія Самойленко завжди в своєму кабінеті зважує своїх клієнтів, перевіряє спеціальним пристроєм на наявність жиру і після того дає свій вердикт - скільки зайвих кілограмів. Скільки зайвих було у вас?

- Вона не казала, скільки зайвих. Але коли я стала на ваги перший раз, то була 90 кілограмів. Наталія сказала тоді, що в мене перший ступінь ожиріння. Це звучить неприємно, навіть бридко! Ще мене Наташа запитала, чи хворів у мене в родині хтось діабетом. А в мене бабуся по маминій лінії, власне, від цього і померла. Це було таким моментом, коли я вже замислилася, бо до того я себе нормально почувала навіть при вазі 90 кілограмів. Мабуть, найбільшу роль зіграло те, що в мене може бути якась спадкова хвороба, а не те, що в мене перший ступінь ожиріння. Я не можу сказати, що хочу повернутися у ті 65 кілограмів, які у мене були, але і не можу сказати, що хочу зупинитися на тій вазі, яка в мене є – 76 кілограмів. Якщо буде 70 кілограмів, і я ще додам спорт і буду бачити, що це красиво, то, мабуть, так і залишиться. Багато хто каже, що більше худнути вже не треба. Навіть Єгор Гордєєв сказав: «Ти така гарна, яка є. Не треба більше худнути!».

Як почувається родина через вашу таку різку зміну раціону? Хлопці-двійнята, чоловік…

- Хазяйка з мене не дуже, і раціон у нас бідненький. Вони їдять одне й те саме: гречку, якісь каші, сир, овочі. Я не можу сказати, що дітям готую одне, чоловікові – інше, собі – третє. Ні! В мене на це не вистачає часу: або всі їдять те, що лежить у холодильнику, або не їдять взагалі. Останні декілька років у нас навіть без цієї програми не було ані майонезу, ані якихось таких гидотних штук.