«У них у в’язниці є вегетаріанське меню»: психологиня Наталія Холоденко зізналася, через що її ледь не заарештували у Швейцарії

"Проблема в тому, що кожен мій приїзд за кордон викликає в місцевих колег дуже багато супротиву"

Поділитися:

Наталлю, з якої країни ця пташка прилетіла? Сьогодні всі у тваринному дрес-коді, а ви – у пташиному.

- Юра Ткач сказав, що я - колібрі. А якщо Юра Ткач сказав, то треба вірити.

Напевно, ви у порівнянні з Юрієм Ткачем колібрі. Він у своїх масштабах міряв.

 - Він сказав, що дзьоб – дуже небезпечний аксесуар, і що дуже не зручно до чоловіків підходити.

Так, можна виколоти очі…

- Він постійно просив повернути дзьоба назад, але я тримаю свою дівочу честь.

Недарма я вас запитала, з якої країни пташка прилетіла, тому що ви зараз дуже багато подорожуєте. У Швейцарії вас навіть ледь не заарештували. Що трапилося? Кому ви надали неправильні психологічні послуги за кордоном?

- Якісь люди написали анонімну скаргу, що треба перевірити, хто я, що я та звідки. О десятій годині повинен був розпочатися майстер-клас, а о дев’ятій прийшла поліція та сказала: « Ми вас будемо арештовувати, просто не хочемо робити це при людях. Тому ми хочемо зробити це зараз». І попередили про те, що це не депортація чи штраф, а арешт. Я їм відповіла: «Добре. Але чи можете ви заарештувати мене о шостій вечора, яка вам різниця? Ми проведемо майстер-клас, тому що дуже багато людей їде з інших країн. Ви нас почекаєте тут, а потім заарештуєте». Поліцейський погодився почекати. За цей час ми зв’язалися з юристами, і вже вирішили ситуацію на місці. Мені сподобалася інтелігентність поліцейських. Вони мені навіть розказали, що у них у в’язниці є вегетаріанське меню на випадок, якщо я не їм м'ясо. Дуже дбайливі люди!

А у чому саме була скарга на вас? Що ви незаконно працюєте у Швейцарії чи що ви недипломований психолог, щоб навчати інших людей?

- Проблема в тому, що кожен мій приїзд за кордон викликає в місцевих колег дуже багато супротиву. Вони вірять в те, що через те, що я приїжджаю, в них немає клієнтів. В Швейцарії завжди були в мене такі проблеми, але вони були на рівні якихось статей чи погроз. А це вже вирішили серйозно за мене взятися. А там, насправді, поліція зобов’язана реагувати на будь-яку скаргу.