Віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба прокоментував стиль своїх колег із Кабміну

«У нас таке збіговисько креативних особистостей...»

Поділитися:

Дмитре, вітаю віце-прем'єр-міністра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції! Речі яких дизайнерів домінують у вашому гардеробі – європейських чи українських?

- Оскільки ми три роки жили у Франції, у моєму гардеробі домінували європейські дизайнери. Але зараз, коли повернувся до України, я рішуче налаштований змінити цю ситуацію: хочу, аби домінували українські дизайнери, але, звісно, у межах моєї зарплатні, яка дозволить мені ці речі придбати.

Тривалий час до вашого призначення ви жили у Страсбурзі, де і працювали. Як пройшло повернення вашої родини до України?

- Іноді донька й досі запитує мене: «Мамо, коли ми повернемося додому?», «додому» - мається на увазі до Страсбургу. У неї там залишилися подружки, адже вона жила там з трьох років, і все її свідоме життя пов’язано з цим містом.

- А наш старший син, навпаки, кайфує у Києві! У нас була така спецоперація: терміново шукали школу з поглибленим вивченням французької мови, у яку діти й були інтегровані. Тепер Єгор пишається тим, що його відправляють на олімпіади, а я йому кажу: «Не розслабляйся, це тобі зараз так здається! Ти маєш працювати далі, бо інакше – забудеш мову!».

Можна сміливо сказати, що в українській політиці ви були одним із найстильніших. Тепер у Кабінеті Міністрів у вас з’явилися конкуренти – всі молоді, стильні й прогресивні! Хто є вашим найбільшим конкурентом по стилю?

- У нас все якось природно склалося: у прем’єра свій сформований стиль – костюм-трійка й закочені рукави, у мене – хусточки, Дмитро Дубілет одягається у кежуал стиль, і при цьому залишається у форматі. Мені дуже подобаються його джинсові куртки!

Ви як дипломат і людина, яка знає, що доречно, а що ні, коли бачите міністра Кабінету Міністрів, який ходить у джинсах, чи не здається вам, що занадто багато фривольностей?

- Ні, я кажу: «Діма, класна куртка! Джинси взагалі супер!». Найбільше мені подобається те, що кожен член Кабміну – особистість, яка має свій стиль не лише в одязі, але й у поведінці. У нас таке збіговисько креативних особистостей, які взяли на себе відповідальність за країну у певній сфері, і щодня над цим працюють, і при цьому залишаються дуже красивими!