Отець Георгій Коваленко розповість про сутність пожертви

У програмі «Таємний код віри» на «1+1» дізнаються, що є справжньою пожертвою та скільки коштує спасіння

Поділитися:

Цієї суботи, 10 червня, о 10:00 глядачі телеканалу «1+1» побачать новий випуск документального проекту «Таємний код віри», присвячений пожертві. Ведучий проекту священик Георгій Коваленко зустрінеться із істориками, психологами та волонтерами, щоб дізнатись, що підштовхує людину до благодійності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий «Таємний код віри» Георгій Коваленко: «Ми зробили справжні відкриття і для себе, і для глядачів»

У церкві мене, як священика, часто питали, скільки і на що потрібно жертвувати? Маючи на увазі, що ця пожертва має зарахуватись десь на небесах. Саме тому я вирішив розібратися у цьому делікатному питанні, - розповідає ведучий.

Георгій Коваленко побуває у Києво-Печерській Лаврі , де багато чого пов’язано з іменем найбільшого мецената православної церкви гетьмана Івана Мазепи. Історик Ольга Ковалевська розповість ведучому, чому великий гетьман, який за все своє життя витратив на благодійність понад мільярд гривень, був відлучений від церкви.

Ведучий також побуває на місці, звідки бере початок історія пожертви правителів Київської Русі. Володимир Великий, який звів Десятинну церкву, першим віддав на храм десяту частину своїх прибутків, таким чином продовживши візантійську практику жертвувати десятину на церкву. А у центральному державному історичному архіві України Георгій Коваленко знайде унікальні документи про витрати Києво-Печерської Лаври у XVIII столітті та дізнається, на що, окрім церковних потреб, йшли пожертви парафіян.

Чи можна купити перепуску до раю, чому милосердя не врятувало гетьмана Мазепу від анафеми, на що у храмах витрачали пожертву, та чим раніше заробляли монастирі, дивіться у проекті «Таємний код віри» цієї суботи, 10 червня, о 10:00 на телеканалі «1+1».

Нагадаємо, цикл документальних науково-пізнавальних фільмів «Таємний код віри» - спільний проект телеканалу «1+1» і «Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості». У кожній програмі ведучий шукає відповіді на питання про релігію і церкву, які хвилюють кожну людину. З'ясувати істину Георгію Коваленку допомагають історики, релігієзнавці, науковці, богослови і філософи. Ведучий шукає відповіді в Біблії, Корані, Торі, старих манускриптах і храмах різних конфесій.