У проекті «Таємний код віри» покажуть Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі

У новому випуску документального проекту ви дізнаєтесь таємниці святих письмен різних релігій світу.

Поділитися:

24 червня, о 10:00 ведучий (отець Георгій Коваленко) розкаже, як з’явилася Біблія – найбільш видавана книга на планеті, перекладена вже більш ніж на 2000 мов. Цікаво, що кожну секунду у світі друкується одна Біблія. З програми ви також дізнаєтесь, хто вперше переклав цю книгу на українську мову та чому Біблію можна перекладати, а Коран – ні.

«Біблія – книга мудрості тисячоліть, у якій можна шукати і знаходити відповіді на найважливіші щоденні запитання особистого і суспільного життя. Вона може бути корисною і повчальною не лише для віруючих», - говорить отець Георгій Коваленко, автор біблійних історій для дітей видавництва «Книголав».

Цікаво, що один з найбільш епатажних художників 20 століття Сальвадор Далі свого часу також проілюстрував Біблію. Щоб створити 105 унікальних ілюстрацій, художнику знадобилося 3 роки, знання іконопису та Святого письма. Неймовірно, проте унікальний примірник Біблії з ілюстраціями митця знаходиться в Києві. У новому випуску проекту «Таємний код віри» ведучий отець Георгій Коваленко покаже унікальний екземпляр та дізнається, що змусило Сальвадора Далі проілюструвати Святе письмо та як поставилась до цього церква.

Крім того, ведучий розповість телеглядачам «1+1» про унікальний артефакт – Пересопницьке Євангеліє 16 століття на давній українській мові, яке стало одним з головних духовних та державних символів України. Цікаво, що це Святе письмо оцінюється в 1 мільйон доларів та лежить поруч з Актом проголошення незалежності України під час інаугурації президентів нашої держави.

Чому Коран не можна перекладати на інші мови?

Як з’явились ілюстрації Сальвадора Далі до Біблії?

Як виглядає Святе письмо, на якому приносять присягу українському народу президенти?

Про все це дивіться завтра у новому випуску проекту «Таємний код віри» на «1+1».