10 причин, чому ви повинні відвідати «Музей новин»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

з 2-го березня в Києві стартує наймасштабніший виставковий проект ТСН.

Поділитися:

З 2 по 26 березня в Києві пройде масштабний виставковий проект «Музей новин», приурочений до 20-річчя ТСН.

Експозиція розміститься на площі 3 400 квадратних метрів і розповість про те, як створюються новини та як вони змінюють життя своїх героїв.

На виставці також представлять понад 100 унікальних експонатів з новітньої історії України, а також першу голограму людського зросту і рейтинг головних новин країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «1+1» презентував вражаючий ролик до 20-річчя «ТСН» (відео)

За словами генерального директора 1+1 media Олександра Ткаченка, таких спроб проаналізувати історію України крізь призму головних новин країни ще не було.

Вперше глядачі зможуть дізнатися, як створюються новини, спробувати себе в ролі ведучого і репортера, нарешті, пережити ще раз ключові події в нашій історії, – каже Олександр Ткаченко.

1. ПОБАЧИТИ НАРОДЖЕННЯ НОВИН

Двадцять років тому для створення теленовин використовували масивну касетну відеокамеру. Сьогодні журналіст може зняти відео, змонтувати його і написати матеріал на звичайному смартфоні.

Експозиція «Музею новин» розповідає, як еволюціонував процес виробництва новин, які етапи новина проходить до виходу в прямий ефір, чому рейтинги допомагають каналам розуміти смаки своїх глядачів і як це впливає на те, що ми бачимо по телевізору.

2. ВПЕРШЕ ПОБАЧИТИ ГОЛОВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ

У Музеї буде можливість вперше за 26 років незалежності України побачити легендарний восьмиметровий прапор, який В'ячеслав Чорновіл і його соратники вносили до зали Верховної Ради в День проголошення незалежності – 24 серпня 1991 року.

Після цього моменту найвідоміший жовто-блакитний стяг країни жодного разу не покидав стін парламенту.

3. СТАТИ ВЕДУЧИМ ЧИ КОРЕСПОНДЕНТОМ ТСН

Один із залів Музею відтворює телестудію ТСН. Відвідувачі зможуть спробувати себе в ролі телеведучого і репортера, прочитати випуск новин з суфлера і записати прогноз погоди.

4. ВИЗНАЧИТИ НАЙВАЖЛИВІШІ НОВИНИ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

30 експертів (серед них історики, дипломати, діячі культури і бізнесмени) проголосували за 100 найважливіших новин сучасної України.

Цьому рейтингу буде присвячений окремий зал, де відвідувачі дізнаються, яка новина, на думку експертів, стала знаковою, а також зможуть проголосувати за свій власний ТОП-10 найважливіших новин сучасної України.

5. ЗРОБИТИ СЕЛФІ У ДВИГУНІ ЛІТАКА «МРІЯ»

Відвідувачі музею зможуть побачити «серце» літака-рекордсмена Ан-225 «Мрія». Один з елементів його двигуна важить понад 6 тонн і заввишки 3,5 метри.

Знаковий експонат передає масштаб найбільшого вантажного літака в світі, на рахунку якого понад 240 світових рекордів.

6. «ТЕЛЕПОРТУВАТИСЯ» У ГАРЯЧІ ТОЧКИ

За допомогою окулярів віртуальної реальності можна буде потрапити на трибуну Верховної Ради, на фронт, в зону відчуження в Чорнобилі або в студію ТСН під час вечірнього випуску новин з Лідією Таран.

7. ЗГАДАТИ ТРІУМФИ УКРАЇНИ

У «Музей новин» вперше зберуть свідків українських перемог: статуетки Руслани і Джамали з Євробачення, технічні Оскари Анатолія Кокуша, олімпійські медалі Лілії Подкопаєвої і головний чемпіонський пояс WBC Віталія Кличка.

8. ЗУСТРІТИСЯ З ГОЛОГРАМОЮ АЛЛИ МАЗУР

Унікальним експонатом стане 3D-зображення Алли Мазур. Найвідоміша ведуча ТСН кілька годин поспіль брала участь в спеціальній зйомці, щоб з 2 по 26 березня її голограма кожен день могла розповідати відвідувачам найцікавіші цифри про телевиробництво.

Така віртуальна проекція не має аналогів в Україні.

9. ДІЗНАТИСЯ ПРО ГЕРОЇВ НОВИН

З дня, коли 7-річна Настя Овчар врятувала свою сестру від пожежі, в результаті чого отримала опіки 80% тіла, пройшло вже 10 років. За цей час дівчина не тільки переборола свій страх вогню, але і вступила до медичного університету на опікове відділення.

Як склалося життя людей, про яких колись говорила вся країна? Їх історії розповість зал «Герої».

10. ЯК ПРЕЗИДЕНТ СКЛАСТИ ПРИСЯГУ НА ПЕРЕСОПНИЦЬКОМУ ЄВАНГЕЛІЇ

На тлі величезної фотографії першого президента України Леоніда Кравчука відвідувачі «Музею новин» зможуть принести присягу на вірність українському народові на Пересопницькому Євангеліє – першому канонічному перекладі українською мовою.

Цей унікальний екземпляр зберігається в Національній бібліотеці імені Вернадського і тільки один раз в 5 років видається під час присяги президента у Верховній Раді України.

ДЕТАЛІ:

Музей новин проходитиме з 2 по 26 березня.

Графік роботи: вівторок-неділя, з 11:00 до 20:00.

Місце: «Мистецький Арсенал», вул. Лаврська, 10-12.

Вартість квитка: 60 ​​гривень. Для дітей, студентів та пенсіонерів – 30 гривень.

Зауважимо, всі кошти від продажу квитків підуть на розвиток культурних проектів «Мистецького Арсеналу».

Новини по темі