Алла Мазур буде голосом екскурсій у Національному заповіднику «Софія Київська»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Алла Мазур стане голосом екскурсій
1plus1.ua

Алла Мазур запрошує з дітьми завітати на цих вихідних на Фестиваль «Княжа родина/ Regio genus» у Софію

Поділитися:

Фестиваль «Княжа родина/ Regio genus» у Національному заповіднику «Софія Київська» - перший історичний фестиваль для всієї родини у центрі столиці. Це унікальна подія, яка об’єднає історію, музику та візуальне мистецтво у місці, де починалася Україна та Європа. Мета фестивалю – продемонструвати мистецькі та родинні зв’язки між Київською Руссю-Україною і європейськими країнами та зруйнувати стереотипи, штучно створені російською історіографією.

У рамках мистецького проекту організатори підготували близько 50 подій для дорослих та малечі.  На відвідувачів чекають концерти, майстер-класи, квести, театральні перформанси, кінопокази, виставки візуального мистецтва, тематичні екскурсії та лекторії. Працюватиме кілька тематичних локацій, спеціально облаштована зона відпочинку, фотозона та фудкорт.  А на Золотих воротах влаштують костюмовану екскурсію та масштабне театралізоване дійство.

Алла Мазур запрошує на фестиваль та розповідає: «Нас було пограбовано! У нас крали історію - ми просто не знали, в яких масштабах. І крали не в образному значенні - а буквально: кістки вивозили. Всіх наших князів! Тому для мене особлива подія - взяти участь у цьому проекті.  Бо чим більше людей зараз цю історію повертають, чим більше наше військо небайдужих - тим більше шансів, що родовід наших київських князів наші діти знатимуть, як свій рідний». Видатна телеведуча  першою побувала в Софії, протестувала виставку на запрошення головної музейниці Неллі Ковальської.

Алла Мазур зробила подарунок від себе і на студії записала спеціальну аудіоекскурсію Софійським Собором для всіх гостей. Відтепер в стінах нашої тисячолітньої святині голосом Алли ви почуєте історичні описи, вражаючі факти, зможете уявити, як жили наші предки та ввімкнути уяву – буде цікаво і пізнавально. 

Відкриватиме фестивальний уікенд концерт, - звучатимуть шедеври країн, де київські княжі роди залишили помітний слід: Франція, Норвегія, Угорщина, Польща, Данія, Великобританія. Можна буде послухати музичний інструмент з багатовіковою історією - карильйон.

На лекторіях та тематичних екскурсіях усіх охочих чекають відповіді на питання, дізнавшись які легше розуміти сучасність та вплинути на майбутнє. А для наймолодших знайок проведуть квести і розваги. Все, як у справжньому пригодницькому фільмі: ребуси, шифри, логічні загадки, карти-схеми… Хлопці та дівчата потримають в руках смальту, якій майже 1000 років, дізнаються секрети підземних ходів, шукатимуть давньоруські скарби та золото гетьмана. Малечі розкажуть інформацію, яку не почуєш на уроках історії: що потайки писали на стінах Софії, без чого не обходилась валіза членів князівської сім’ї, коли ті вирушали у далекі мандрівки та багато іншого.

А коли заповідник вкриють м’які сутінки, під відкритим небом влаштують показ сенсаційного фільму-розслідування про таємниці саркофагу Ярослава Мудрого та історію повернення останків князя в Україну.

Тепер познайомитися зі світом Святої Софії стало ще простіше: потрібно лише просканувати за допомогою смартфона чи планшета QR-код на стенді біля входу в Собор.

 Детальна програма – на офіційній Facebook-сторінці фестивалю. Програма може змінюватися.

Акредитація для ЗМІ за телефоном: (093) 155 94 92

Додаткова інформація за телефоном: (044) 278 44 83

Місце проведення: м. Київ, вул. Володимирська, 24 Національний заповідник «Софія Київська»

Дати проведення: 08.09 – 10.09

Офіційна сторінка у facebook.

Новини по темі