Грандіозне здійснення мрії у День поліції: Президент і голова МВС вручили поліцейський іменний жетон маленькому Глібу

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Сьогодні, 4 серпня, друга річниця Нацполіції була особлива!

Поділитися:

На Софійській площі високопосадовці, сотні поліцейських у формі, закордонні гості, журналісти, охорона, а також поліцейські машини, мотоцикли, велосипеди, коні... і єдина дитина - 4-річний хлопчик Гліб, який забажав стати поліцейським.

 

Малюк - підопічний проекту «Здійсни мрію», маленький пацієнт онковідділення Охматдиту.  І для нього одного сьогодні організовано грандіозне здійснення мрії, бо хлопчику так потрібна наша велика підтримка та віра у щастя!

 

Нагадаємо, що у Всесвітній день бажань у квітні цього року Лідія Таран, куратор проекту «Здійсни мрію», познайомилася з Глібом з Чернігівщини, який вже довго перебуває у лікарні та бореться з лейкозом – раком крові. Але це випробування не змінило допитливого характеру хлопчини. Гліб будує серйозні плани, щиро мріє і з радістю розповідає про свою мрію: «Я хочу стати поліцейським, який рятує! Хочу справжню форму та патрулювати. І тоді хвороба мене буде боятися». 

 

І от після десятків зустрічей та переговорів топ-чиновники внесли великі зміни в протокол події на Софійській площі заради одного Гліба та його мрії - стати поліцейським! У цей день одразу після гімну та привітань на величезну аудиторію сотень людей Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запросив Гліба, вдягнутого у справжню поліцейську форму, і вручив йому від імені всієї поліцейської родини іменний жетон! Зокрема, було сказано, що така мрія Гліба - це велика довіра до Національної поліції, яку треба виправдати! 

Під вибух оплесків щасливого хлопчика чекав ще один сюрприз - Президент України особисто підсадив Гліба на мотоцикл для патрулювання сусідньої вулиці з увімкненими сигнальними вогнями! Це справжня доросла посвята до Національної поліції!

Це вибух вражень! Мама розчулена: «Світ не без добрих людей. Щиро дякую. Для нього це буде пам'ять на все життя. Тепер, думаю, він буде поліцейським точно».

«Я дуже хотів покататися на мотоциклі з мигалками! Так, я щасливий!» - каже Гліб.

«Як надихнути чотирирічного хлопчика і далі боротися з хворобою, вірити в дива, вірити в краще життя? Треба здійснити мрію, об’єднати багатьох людей, щоб малюк та його батьки побачили, який навколо добрий світ і добрі люди, щоб вони відчули, що все можливо, не треба здаватися. Ми звернулися до Національної поліції, нам допомагало багато людей, це десятки зустрічей і перемовин, і разом з мамою та усіма нам вдалося зробити сьогодні неймовірне!» - каже Лідія Таран.

Напередодні у День народження Гліба, 23 липня, привітати хлопчика у лікарню приїхав особисто Головний поліцейський країни Сергій Князєв з подарунками – поліцейською формою з кепкою, пошитою на спецзамовленням, конструктором-поліцейським містечком, кульками та запрошенням взяти участь в урочистій події другої річниці Дня Національної поліції. І це сталося!

Уперше маленька дитина стала героєм такої грандіозної події! До останнього ніхто не знав, чи відпустять лікарі Гліба на велике святкування. Медики офіційно не забороняли, проте відверто казали, що шанси Гліба потрапити на свято були мізерні. Але дива є! 

Уже за кілька днів на хлопчика чекає суха хімія – опромінення. Проте ми знаємо, що в нього тепер є великий заряд радості, щоб мати більше наснаги боротися з хворобою.

Новини по темі