Відключень світла стане менше: коли та як зміняться графіки

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Коли відключеннь світла стане менше: прогноз експерта
Freepik

Коли відключень світла в Україні стане менше: оновлені графіки з 9 по 24 липня

Поділитися:

Ситуація з відключеннями електроенергії має поліпшитися наприкінці серпня. Про це в інтерв'ю ТСН повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. 

«Мій прогноз виглядає так, що остання декада серпня буде відчутно краще, ніж зараз є, і у вересні та жовтні обмеження будуть абсолютно мінімальними. Ну а потім почнеться осінньо-зимовий період, то вже будемо дивитися, як піде».

Водночас українцям радять готуватися до складної зими. Мешканцям висотних будинків, які повністю залежать від електрики, варто подбати про додаткові генератори.

«Коли ми кажемо про багатоквартирні будинки, особливо висотні будинки, їм дійсно необхідно встановлювати живлення на насоси — резервне живлення на насоси водяні, опалення. Так само ці будинки потребують резервного живлення для ліфтів, тому що зрозуміло, що вище умовного 10-го поверху, особливо літнім людям, вкрай складно підійматися», — додав Олександр Харченко в інтерв'ю ТСН.

Також сьогодні, 5 липня, в Укренерго повідомили про зміну графіків відключення світла з 9 по 24 липня. В один із цих днів не буде обмежень у разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру в усіх областях. Решту днів графіки діятимуть згідно з розкладом. Як пояснили у відомстві, таким чином проводяться вимірювання фактичного споживання електроенергії в кожній області, що дозволить більш чітко спрогнозувати режими роботи енергосистеми країни. Такі виміри проводяться щороку - взимку та влітку.

Отже, коли орієнтовано не буде обмежень світла по Україні:

  • 9 липня — Дніпропетровська область;
  • 10 липня — м. Київ;
  • 11 липня — Київська, Хмельницька області;
  • 12 липня — Донецька, Чернігівська, Одеська області;
  • 16 липня — Запорізька, Вінницька, Рівненська області;
  • 18 липня — Волинська, Львівська; Чернівецька області;
  • 19 липня — Тернопільська; Полтавська, Херсонська, Закарпатська області;
  • 23 липня — Черкаська, Харківська, Миколаївська області;
  • 24 липня — Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Кіровоградська області.

Зазначено, що вимірювання не проводяться для тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де шукати графіки відключення світла по Україні. Дізнайтеся більше на сайті 1plus1.ua.

Новини по темі