Команда ТСН провела майстер-клас для дітей-переселенців

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Команда ТСН провела майстер-клас для дітей-переселенців
1plus1.ua

Команда ТСН відвідала табір, в якому перебувають діти переселенців і воїнів АТО, аби провести справжній майстер-клас з підготовки новин.

Поділитися:

Зокрема, журналістки Тетяна Фруктова і Наталія Нагорна показали, як правильно працювати у кадрі та під час прес-конференцій, дали поради про те, як робити інтерв’ю, а також допомогли дітям стати більш сміливими і не боятися ставити гострі запитання.

Також свій майстер-клас підготували оператори Іван Павлович та Максим Шинкаренко, які показали, як обрати необхідний ракурс та працювати у взаємодії з журналістом.

Під час практичних занять мешканці табору під керівництвом журналістів та операторів ТСН зняли кілька сюжетів про життя у таборі, взяли коментарі та спробували працювати в умовах «прямого включення зі студією».

«Коли ми повідомили дітям, що до них завітає команда ТСН, то навіть важко передати, наскільки бурхливою була їх реакція. Для дітей з прифронтової, сірої зони, які потрапили у табір в лісі, які спілкуються тільки з нами, дуже важлива увага, їм потрібно розуміти, що вони комусь потрібні, що від них не відмовились і не викреслили з життя. Тож, коли до них приїжджає канал 1+1 вони себе відчувають центром уваги, потрібними», - розповідає директор табору Ірина Сазонова.

 

«Ми програли медіа війну, тому втратили багато наших співвітчизників. Ці діти і підлітки з прифронтових міст, які щоденно дивилися російські телеканали, чули їх новини, повинні знати й розуміти, що таке медіа-війна, і як в цій війні маніпулюють фактами. Саме тому, коли до нас звернулась Ірина Сазонова, директор табору і моя землячка, з проханням показати дітям, як готуються новини, ми відразу вирішили відвідати табір і провести невеличкий майстер-клас. Наша головна мета - навчити цих дітей відрізняти маніпуляцію від фактів, розказати, що таке справжня журналістика та заохотити до корисних хобі, які в подальшому можуть перетворитися на професію», – коментує редактор регіональних новин ТСН Костянтин Павлов.

Відразу по закінченню зйомок режисер монтажу ТСН Вікторія Сєкач допомогла дітлахам змонтувати свої сюжети, їх можна переглянути за посиланням.

Детальніше про поїздку дізнавайтеся у відео.

Новини по темі