«Перший результат — те, що ці перемовини не сподобалися РФ»: кореспондентка ТСН Наталія Нагорна розповіла, як пройшла зустріч Дмитра Кулеби в Китаї

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як пройшли перемовини України з Китаєм: кореспондентка ТСН Наталія Нагорна розкрила деталі
Instagram/natasya_tigrenok

Як пройшли перемовини України з Китаєм: кореспондентка ТСН Наталія Нагорна розкрила деталі

Поділитися:

Сьогодні, 24 липня, Дмитро Кулеба зустрівся з головою комісії з іноземних справ комітету комуністичної партії Китаю Ван Ї. Це перший візити голови української МЗС до Китаю від початку повномасштабного вторгнення і перша двостороння зустріч з 2012 року. Про результати перемовин розповіла кореспондентка ТСН Наталія Нагорна, яка перебувала в китайському місті Гуанчжоу.

«Насправді, перший результат — те, що ці перемовини не сподобалися Російській Федерації, тому що вже зараз ми бачимо, як по інформаційним каналам несеся інформація, що начебто Дмитро Кулеба заявив у Китаї про те, що готові до перемовин з Росією. Я хочу сказати, що цієї інформації немає на жодному з офіційних джерел Міністерства закордонних справ, і у міністерстві пояснюють, що це інформація, яку перекрутила Росія, і дійсності вона не відповідає. Про зустріч говорили як про дуже змістовну. Україна приїхала до Китаю як майбутній член Європейського Союзу, і Дмитро Кулеба як аргумент за підписання мирних угод, які будуть вигідні Україні, наводить саме цей аргумент».

За словами Нагорної, ця розмова тривала понад три години і завершилася тривалим рукостисканням, що для України дуже хороший сигнал.

«Це означає, що не відразу завершили розмову, а знайшли дійсно про що говорити, шукали виходи зі складної ситуації, що склалася в Україні і в світі через російську агресію. І, наскільки мені відомо, домовилися про подальшу співпрацю. Можу сказати, що завершилася ця зустріч таким дуже дружнім рукостисканням тривалим, і наша сторона говорить про те, що ця розмова була дуже змістовною та дає хороше підґрунтя для майбутньої дипломатичної співпраці», — прокоментувала кореспондентка в ТСН.

Наталія Нагорна також пообіцяла більше ексклюзивних подробиць в ТСН. Тиждень та на ютубі ТСН.

Новини по темі