Лідія Таран здійснила мрію дівчинки з родини переселенців

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Лідія Таран здійснила мрію дівчинки з родини переселенців
1plus1.ua

Ведуча ТСН вирушила до Рівного, щоб допомогти дівчинці Інні з родини переселенців.

Поділитися:

20 червня, у Всесвітній день біженців і вимушених переселенців (World Refugee Day), Лідія Таран з командою ТСН вирушила в місто Рівне у гості до 16-річної Інни Кравчук, дівчини з ДЦП, яка писала Ліді у Фейсбук і просила здійснити її мрію. Інна мріяла потрапити на концерт Дзідзьо. Друг проекту «Здійсни мрію», співак із великим серцем Дзідзьо передав дівчинці відеопривіт і запросив її на концерт 9 вересня у Рівному! Велика мрія Інни починає здійснюватися, і ці літні дні дівчина проведе у приємних очікуваннях, з усмішкою та вірою у щастя! Відеопривіт від Дзідзьо: 

Листування Ліди та Інни почалося понад півроку тому. Весь цей час 80-річна бабуся дівчинки Роза Михайлівна, з якою вони разом втекли від обстрілів з рідної Кадіївки (Стаханова) на Луганщині, оббивала пороги місцевої влади, щоб вирішити питання більш придатного житла, адже війна продовжується і повертатись назад на окуповану територію небезпечно. Бабуся з онукою понад два роки живуть у крихітному номері готелю «Турист». Керівництво «Туриста» прихистило родину тимчасово, і бабуся вдячна за допомогу, але постійно так жити в їхній ситуації дуже важко. Дівчинка на візку без сторонньої допомоги не може вийти на вулицю, пандусів у готелі немає. Звісно, це краще, ніж бути на окупованій території чи в якомусь глухому селі без нормального доступу до соціальних послуг і до медицини.

У рідному місті в Інни та Рози Михайлівни залишилася майже зруйнована квартира. Мама покинула дівчинку ще малою, а тато може провідати дуже рідко.

Інна – дівчинка-усмішка, вона дуже допитлива, любить читати  й навіть просить волонтерів возити її в бібліотеку. У Інни спастика і проблеми з мовленням, але дівчинка закінчила 9 класів індивідуального навчання, вона вірить, що все буде добре, слухає музику, навіть пробує танцювати, дивиться на планшеті відео і повільно набирає тексти. Вона вважає, що ніколи не можна здаватися, треба мріяти і йти до своїх мрій. Як і всі дівчата, Інна хоче бути гарною, тож при зустрічі Ліда подарувала дівчинці модну блакитну сукню! У Інни може бути майбутнє, їй треба тільки трошки допомогти, тож  Лідія Таран навідалася до мера Рівного, зустрілася з його заступниками, депутатами місцевої ради – і це перші кроки для того, щоб змінити житлову ситуацію на краще. Цією історією також зацікавилось Агентство ООН у справах біженців.

«Від часу розгортання конфлікту на сході України, особливо страждають і потребують допомоги найбільш вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб (ВПО), зокрема особи з інвалідністю і люди похилого віку. Агентство ООН у справах біженців (UNHCR), окрім інфраструктурних проектів для громад, які приймають переселенців з інвалідністю, надає реабілітаційне обладнання для геріатричних центрів й інших медичних закладів по Україні, що приймають ВПО з інвалідністю. Разом із тим, Агентство працює на постійній основі з державною владою над удосконаленням системи соціального забезпечення осіб з інвалідністю, зокрема й ВПО. На індивідуальному ж рівні ми працюємо з ВПО через своїх партнерів на місцях, зокрема у питаннях, що стосуються відновлення документів, видачі соціальної допомоги, виплати пенсій і надання соціального житла», - зазначила Ноель Калхун, заступник представника Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Подробиці зустрічі з Інною Кравчук у Рівному можна переглянути на фейсбук-сторінці Лідії Таран.

Соціальний проект «Здійсни мрію», організований 1+1 медіа та Всеукраїнським благодійним фондом «Крона», започатковано 29 квітня минулого року, у Всесвітній день здійснення бажань. Кураторка проекту – Лідія Таран, ведуча новин ТСН. Інформаційний партнер – журнал «Твій малюк». Мета – організувати рух і здійснювати тисячі мрій тяжко хворих дітей в Україні, які найбільше цього потребують. У центрі уваги також і діти з інвалідністю, яким важко жити й долати щодня безліч проблем. Організація чуда здійснення мрій в реальному житті, створення свята в житті дитини  - це потужний заряд позитивних емоцій, які допомагають почуватися ліпше та йти до майбутнього. Це лікувальна психотерапія, яка необхідна маленьким пацієнтам так само, як і решта медичних процедур. Сайт проекту, де можна розповідати про мрії та ставати чарівниками - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падалко про дружбу з Таран: «Ми доповнюємо одна одну»

Новини по темі