Масштабний збій у роботі "Київстар": коли відновлять зв'язок та інтернет

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Збій у роботі Київстар: коли обіцяють відновити зв'язок
freepik.com

"Київстар" не працює: що сталось і як скоро вирішать проблему?

Поділитися:

У роботі українського мобільного оператора "Київстар" вранці 12 грудня стався масштабний збій. Користувачі не можуть здійснювати дзвінки через відсутність мережі і надсилати повідомлення. Постраждав і дротовий Інтернет, сайт компанії також не працює. Як зазначено в коментарі мобільного оператори, масштабний технічний збій у мережі стався через "потужну хакерську атаку".

"Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми. Приносимо абонентам вибачення за тимчасові складнощі та дякуємо за розуміння", - написали на офіційній сторінці Київстар у фейсбуці.

У компанії підтвердили, що хакерська атака спричинила технічний збій, у результаті якого тимчасово недоступні послуги мобільного зв’язку та доступу в інтернет. Для фіксації обставин та наслідків протиправного втручання у діяльність мережі у компанії залучили представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб та працюють над усуненням наслідків для якнайскорішого відновлення зв’язку.

Як зазначили в компанії мобільного оператора, станом на зараз персональні дані абонентів не скомпрометовані.

Наразі терміни відновлення сервісів остаточно незрозумілі, заявив гендиректор компанії "Київстар" Олександр Комаров:

"Війна з росією має багато вимірів, і один із них у кіберпросторі. На жаль, сьогодні вранці "Київстар" став ціллю надпотужної хакерської атаки, внаслідок якої тимчасово недоступні послуги звʼязку та доступу в Інтернет. Поки що терміни відновлення сервісів остаточно незрозумілі. Ми працюємо над усуненням наслідків цієї атаки для того, щоб якнайшвидше відновити звʼязок. Київстар обов'язково надасть компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися послугами оператора. Приносимо вибачення абонентам за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння і підтримку".

Коли обіцяють відновити зв'язок і що стало причиною збою, дивіться в сюжеті ТСН:

Новини по темі