Майкл Джордан надіслав подарунки тяжко хворому українському фанату

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Майкл Джордан надіслав подарунки тяжко хворому українському фанату
1plus1.ua

Проект «Здійсни мрію» робить усе, аби допомогти Денису Кулішу

Поділитися:

Легенда баскетболу Майкл Джордан дізнався про мрію українського хлопчика. Всесвітньо відомий баскетболіст надіслав пакунок із подарунками для підопічного «Здійсни мрію», 18-річного Дениса Куліша, котрий страждає на смертельно небезпечне генетичне захворювання. Денис бореться за кожен день життя, попри постійний біль і складні процедури регулярно виходить на баскетбольний майданчик та йде до мрії – зустрітися зі своїм кумиром Майклом Джорданом. Хлопець вірить, що саме спорт рятує його життя, що баскетбол дає йому сили триматися і боротися.

Команда проекту «Здійсни мрію» почала допомагати здійсненню його мрії ще влітку. Відтоді день за днем все більше людей дізнаються про Дениса. Зокрема, до команди чарівників вже долучилися екс-капітан національної збірної, дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко, член Президії ФБУ Олександр Волков, команда юридичної компанії «Primelex», Федерація Баскетболу України, Національна збірна України з баскетболу.  У листопаді 2017 року спортсмени зняли спільне відеозвернення до Майкла Джордана, щоб привернути увагу легенди баскетболу до Денисової мрії. У відео велика команда гравців на чолі з Олександрою Лободою звернулася до Майкла з вірою, що він побачить це відео, зустрінеться з хлопцем і дасть йому сили і натхнення для життя.

Крок за кроком історія про Дениса мандрує країною, а на цих вихідних хлопчина отримав особисту посилку від свого кумира. Майкл Джордан надіслав Денисові пакунок з баскетбольним екіпіруванням і лист із добрими побажаннями та автографом. У листі Джордан подякував хлопцеві за його увагу та закликав не спинятися, йти вперед і вірити у себе!

«Дорогий Денисе, мені передали, що ти затятий фанат баскетболу, самостійно тренуєшся і мрієш коли-небудь грати за професійну команду. Ти, може, цього не усвідомлюєш, але твоя рішучість у прагненні до мети, попри серйозні фізичні труднощі, надихає всіх нас. Я звертаюся до тебе зі словами підтримки: йди вперед, не спиняйся! І надсилаю тобі екіпірування, яке знадобиться для виходу на спортмайданчик. Пам’ятай: щодня ти перемагаєш! Носи із задоволенням!» - написав Майкл Джордан.

«Цей новий день для нашої команди означає, що ми й далі будемо переконувати, об’єднувати ще більше добрих чарівників, ще старанніше йти до грандіозної мети – до зустрічі Дениса із Майклом Джорданом у реальному житті! Мрія хлопця вже робить неможливе, змінює нас усіх на краще, а цей світ робить добрішим!» - написала на своїй сторінці у фейсбуку кураторка проекту «Здійсни мрію» Лідія Таран.

Зараз Денис перебуває у лікарні через погіршення стану здоров’я. Але підтримка й подарунки від кумира обов’язково допоможуть йому акумулювати сили для боротьби з хворобою. Всього в нашій країні 670 хворих на муковісцидоз, і лише кожен шостий із них пережив своє повноліття. Один день життя Дениса коштує 100 $. Щоб жити, дихати, виходити на вулицю, у школу, він має приймати сильні антибіотики, а забезпечення життєво необхідними ліками вкрай недостатнє. Та хвороба не здатна зупинити мрії. Ніхто й не думав, що Денис зможе серйозно займатися баскетболом, а захоплення виявилося сильнішим за недугу.

Команда чарівників проекту «Здійсни мрію» склала план, за яким Денис Куліш зможе потрапити в США, у спеціальний навчальний табір для юних баскетболістів під патронатом Майкла Джордана. На організацію поїздки та супутні витрати на проживання і ліки треба зібрати 290 000 гривень. Наразі на сторінці проекту у фейсбуку провадиться онлайн-аукціон. Усі кошти, зібрані у ході цього благодійного аукціону, буде спрямовано на організацію подорожі Дениса до Каліфорнії. А 19 грудня Денис стане гостем великого благодійного марафону у прямому ефірі Сніданку з 1+1.

На сьогодні зібрано вже 24 409 гривень. До збору може долучитися кожен. Знайдіть профіль Дениса Куліша на сайті проекту «Здійсни мрію» і зробіть внесок онлайн на сайті або за реквізитами рахунку проекту:

ПАТ ПриватБанк

рахунок у гривні 26007052726802

у доларах США 26004052728870

у євро 26006052725860

МФО 300711, КОД ЄДРПОУ 34818334 отримувач ВБФ "Крона"

Номер картки ПриватБанку (прив'язаний до рахунку) 5169 3305 0264 2819

Призначення платежу: на мрію Дениса Куліша

 

 

Новини по темі