Миколу Тищенка арештували: чи позбавлять його мандата

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Миколу Тищенка арештували: чи позбавлять його мандата - усі подробиці

Петиція про позбавлення Тищенка мандата зібрала понад 26000 підписів: що кажуть у Верховній Раді

Поділитися:

25 червня нардепа Миколу Тищенка посадили під цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Такий запобіжний захід постановив Печерський суд міста Києва після того, як можновладця звинуватили в організації позбавлення волі ветерана війни у Дніпрі. Детально про це розповіли у сюжеті ТСН.

Чи позбавлять Тищенка мандата нардепа

Буквально за добу петиція про позбавлення народного депутата Миколи Тищенка повноважень у Верховній Раді набрала понад 26 000 підписів замість необхідних для розгляду 25 000. Автор петиції Андрій Шевердєєв зареєстрував її у зв'язку з "аморальним поводженням, рейдерством, рекетом, зловживанням службовим становищем, перевищенням повноважень народним депутатом". Він пояснив, що Тищенко істотно шкодить роботі українського парламенту.

На петицію відреагував перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту депутатської етики та організації роботи Сергій Євтушок. За його словами, позбавити Миколу Тищенка депутатських повноважень наразі неможливо, тому що його обирали за одномандатним виборчим округом. Відкликати депутата можна лише в разі смерті, якщо він сам напише заяву або якщо він був би обраний за багатомандатним округом і написав би заяву про вихід із фракції.

Микола Тищенко: подробиці суду

Нагадаємо, 25 червня слідчі державного бюро розслідувань вручили Тищенку підозру у причетності до незаконного позбавлення волі у Дніпрі ветерана війни Дмитра Павлова на псевдо "Син". Правоохоронці встановили, що вказівку затримати потерпілого дав саме народний депутат. 

20 червня в мережі з'явилося відео, на якому люди в камуфляжі напали на чоловіка, побили та закували в кайданки. Одного з учасників нападу також затримали, повідомляють у поліції. Сам Тищенко звинувачення відкидає. Під час обшуку він розбив свій телефон, аби не надавати його як ключовий доказ. Працівники державного бюро розслідувань знайшли в оселі депутата коштовний годинник і велику кількість готівки в іноземній валюті. Під час судового засідання Тищенко заявив, що йому немає за що жити. Він просив суд повернути йому вилучені кошти, а після повідомив, що не буде подавати апеляцію. Згодом після засідання його помітили в столичному ресторані, а вже ввечері надягнули електронний браслет.

Новини по темі