Ліжка з картону, погана мішленівська їжа та брудна Сена: найгучніші скандали Олімпійських ігор-2024 в Парижі

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Найгучніші скандали Олімпійських ігор-2024 в Парижі — усі подробиці
REUTERS

Найгучніші скандали Олімпійських ігор-2024 в Парижі — усі подробиці

Поділитися:

З дня старту Олімпійський ігор-2024 минув лише п'ятий день, а довкола змагань — уже чимало скандалів. Чи дійсно на Олімпіаді-2024 така брудна річка й повна відсутність кондиціонерів та чим так сильно на змаганнях образили вірян? Докладніше про це розповіли у сюжеті ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Цьогорічні Олімпійські ігри-2024 приймає у себе Париж, а разом з ними й чималу порцію критики за організацію заходу. Скандали довкола найвідоміших у світі спортивних змагань не вщухають ані в пресі, ані в соцмережах, а навпаки — продовжують набирати обертів.

Чому річка Сена така брудна

Перший скандал довкола спортивних ігор пов'язаний з річкою Сеною. За задумом організаторів саме на головній річці французької столиці мала не лише відбутися офіційна церемонія відкриття, а й змагання з тріатлону. Так, йдеться саме про ту річку, куди стікали майже всі каналізаційні відходи. Аби очистити водойму керівництво витратило майже півтора мільярда євро, але вони забули дещо врахувати — появу рясних дощів, які звели нанівець кількарічні зусилля.

Скандальні Олімпійські ігри-2024
Скриншот/ТСН

Лише на четвертий день після відкриття фахівці дослідили зразки води й дозволили там проводити змагання, але й після цього обурення спортсменів не вщухали. За їх словами, вони не розуміють чому не можна було придумати альтернативу й не змушувати всіх так довго чекати.

Погана їжа від кухарів із зірками Мішлен

Під шквалом критики опинилося і меню в кафетерії поблизу олімпійського селища. І це при тому, що там працюють шеф-кухарі зі зірками Мішлен та готують понад 40 000 страв на день із 600 тонн продуктів. Спершу це зауваження може здатись дивним, але є один нюанс, який не сподобався спортсменам. Факт того, що страви на 60% вегетаріанські дуже засмутив чимало спортсменів, адже багатьом з них тваринний білок, на кшталт м’яса та яєць, критично необхідний для інтенсивних тренувань.

Дійшло до того, що команди деяких країн додатково попривозили цілі валізи власної їжі та навіть кухарів, аби спортсмени точно не лишились голодними.

Односпальні ліжка з картону для олімпійських спортсменів

Під приціл нещадної критики потрапили й умови проживання спортсменів, а саме — односпальні ліжка з картону, які розробили ще з часів пандемії. Ще тоді до них прив’язалася слава антисекс-ліжок, бо навантаження двох людей вони не витримують. Нині в соцмережах навіть ширяться відео, де спортсмени заледве поміщаються на ліжку і докуповують додатково матраци та подушки, щоб виспатися перед змаганнямию

Скандальні Олімпійські ігри-2024
Скриншот/ТСН

«Ми передамо деякі з ліжок спортсменів якимось асоціаціям у Парижі для житла бездомних людей — це такий собі спадок. Ми робимо свій внесок у цю складну ситуацію. Сьогодні селище, в якому живуть спортсмени, побудовано з 30% менше викидів вуглецю на квадратний метр. Це нові техніки будівництва, які застосовуються й доводять світу, що це можливо», – пояснюють організатори.

Відсутність кондиціонерів у спеку 35 градусів

Замість звичних кондиціонерів, аби не нашкодити навколишньому середовищу організатори Олімпійських ігор вирішили вдатися до геотермальної системи, якої виявилося недостатньо для 35-градусної спеки влітку. Команди з Японії, Штатів, Великої Британії, Австралії, Данії, Канади, Греції та Італії навіть вирішили додатково купити вентилятори. Організатори почули претензії спортсменів та запропонували орендувати тимчасові кондиціонери.

«Ми вважаємо, що знайшли баланс для селища між нашою довгостроковою відповідальністю створювати модель не стійкого сусідства, яке існуватиме після Ігор, з використанням багатьох інноваційних будівельних методів, таких як теплоізоляція фасадів і охолодження підлоги, і з іншого боку, ми запропонували спортсменам можливість орендувати тимчасовий кондиціонер», – зазначили організатори Олімпіади-2024.

Глузування над вірою під час Олімпійських ігор-2024

Скандальні Олімпійські ігри-2024
Скриншот/ТСН

На цьому вибачення та пояснення від організаторів Олімпійських ігор не закінчились, адже за словами вірян, вони ще й посміли зазіхнути на релігію та ще й поглузувати з неї. На церемонії відкриття спортивних змагань зобразили шоу — травесті-сценку у відвертих вбраннях, яка дуже нагадувала картину Леонардо да Вінчі Таємну вечерю з Ісусом Христом.

Дійшло до того, що католицька церква розцінила це, як глузування над вірою, а учасники дійства навіть отримували погрози. Хоча за словами постановників, вони хотіли зобразити лише язичницьку вечірку та і це пояснення не дуже сподобалось вірянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2024 у Парижі: якими результатами дивували українські олімпійці за 4 дні змагань

Новини по темі