Наслідки російської атаки на Харків: рятувальні операції тривають, Зеленський звернувся до лідерів світу (відео)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наслідки російської атаки по Харкову: що відомо, звернення Зеленського
Фото: патрульна поліція

"Спалювати життя — це задоволення для них", — Зеленський у зверненні до лідерів світу після ударів по Харкову.

Поділитися:

Рятувальники продовжують розбирати завали в гіпермаркеті в Харкові, куди напередодні 25 травня посеред дня росія скинула дві авіабомби, йдеться у сюжеті ТСН.

На сьогодні  відомо про 14-х загиблих, з них поки вдалося ідентифікувати лише трьох людей. Кількість поранених зросла наразі до 43 людей. Збільшилась кількість постраждалих і після ракетного удару по центру міста. Нагадаємо, після удару по гіпермаркету російські терористи одразу вгатили ракетами по центру Харкова. Там було зафіксовано понад 25 постраждалих. 

Вважаються безвісти зниклими ще 16 людей, які були у гіпермаркеті на момент удару бомбами. Серед них дівчинка 2012 року народження. Про це повідомив начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко. Ті, кого досі шукають, це відвідувачі та працівники магазину, яким не змогли додзвонитися рідні. Вони здають зразки ДНК.

Сьогодні, 26 травня, президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів світу на тлі зруйнованої ударом рф друкарні у Харкові:

"Для них це задоволення – спалювати. Ми всі знаємо, із ким маємо справу. росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною. Немає нації, яка здатна зупинити таку війну лише своїми зусиллями. Потрібна участь лідерів світу. Я зараз у Харкові. Це місто на сході України і, на жаль, дуже близько до кордону росії. Що це означає для Харкова? Третій рік постійного терору. Більш як мільйон людей у цьому місті. І щоночі, щодня російська армія обстрілює місто. Найбільше – ракетами С-300. Це ракети для протиповітряної оборони, які використовуються росією для терору на землі. Немає зараз у Харкові жодного району міста та жодної вулиці, які не постраждали б від цього постійного знущання. Тепер росія додала удари керованими авіабомбами... Ми не хочемо, щоб Статут ООН згорів – згорів, як і ці книжки. І сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство у наближенні миру – дійсно миру, а не паузи між ударами...". 

Президент закликав лідерів світу, зокрема США та Китаю, долучитися до Саміту миру, який пройде 15 червня.

ЧИТАЙТЕ

Новини по темі