Наталія Мосейчук утретє стала куратором Global Teacher Prize Ukraine

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наталія Мосейчук утретє стала куратором Global Teacher Prize Ukraine

Ведуча 1+1 оголосила свою номінацію Вибір серцем.

Поділитися:

Учора, 11 квітня стартував новий сезон щорічної національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine. Команда громадської спілки Освіторія втретє запроcила телеведучу  Наталію Мосейчук стати куратором національної премії Global Teacher Prize Ukraine та увійти до складу жюрі.

Цього року переможець премії отримає рік безкоштовного навчання, поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020 та головний грошовий приз у 250 000 гривень.

До експертного журі національної премії увійшли голова «Освіторії» Зоя Литвин, телеведуча ТСН та куратор премії Наталія Мосейчук, ініціатор і натхненник освітнього руху EdCamp в Україні Олександр Елькін, заступник міністра освіти і науки України Вадим Карандій, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2018 Олександр Жук та ще двоє членів журі, що стануть відомі вже скоро.

«У 2019 році увага українців прикута до президентських та парламентських виборів. Але насправді головні вибори року в Україні — це обрання найкращих учителів. Саме освітяни зараз виховують майбутніх президентів країни, інноваторів, лідерів думок», — говорить Зоя Литвин, голова громадської спілки Освіторія, організатор та голова журі премії Global Teacher Prize Ukraine.

Куратор премії Наталія Мосейчук як і минулі два роки оголосила власну номінацію Вибір серцем для всіх вчителів, які подадуть заявки, незалежно від ТОП 50 чи ТОП 10. Подарунком від ведучої для вчителя стане грошова винагорода.

«Величезне прохання до батьків та дітей: номінуйте своїх вчителів на премію Global Teacher Prize Ukraine. Я дуже хочу, щоб саме вчителі рухали країну. Сучасні вчителі з креативним мисленням. Тому що, коли за справу візьмуться вчителі, ми зможемо спрогнозувати результат. Особливо я закликаю номінуватися на цей конкурс тих вчителів, які працюють з маленькими пацієнтами в лікарні. Відкрийте такого Вчителя країні», – наголошує Наталія Мосейчук, куратор премії, лідерка соціальної ініціативи Право на освіту.

У 2017 році Наталія Мосейчук подарувала феєричну подорож до Чехії, Оксані Бициній — вчительці хімії із Запоріжжя. У 2018 році Вибором серця Наталії стала Оксана Коцюруба вчителька української мови та літератури, яка викладає у лікарні для онкохворих дітей у Львові. Оксана отримала приз 50 000 гривень та подорож у Дубаї на освітній Форум.

Номінувати вчителя на здобуття премії може будь-хто: адміністрація школи, колеги, учні – нинішні чи колишні, їхні батьки, небайдужі друзі. Крім цього, вчитель може самостійно оформити заявку на участь y конкурсі з 11 квітня до 01 серпня 2019 року на сайті премії.

За два роки в національній премії Global Teacher Prize Ukraine взяли участь понад п’ять тисяч учителів. Переможець 2017 року Паул Пшенічка потрапив до рейтингу «100 найвпливовіших українців» журналу «Фокус» та мав можливість виступити перед депутатами з трибуни Верховної Ради. Переможець премії 2018 року, викладач інформатики із Запоріжжя Олександр Жук, увійшов до рейтингу 30 under 30 за версією Kyiv Post та до топ-10 інноваторів України у рейтингу журналу Фокус.

Global Teacher Prize — «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів.

Національну премію в Україні з 2017 року реалізує громадська спілка Освіторія. Мета премії Global Teacher Prizе Ukraine, змінити ставлення до професії вчителя, підняти її престиж та виявити якомога більше вчителів-іноваторів, розказати про них усій країні.

Нагадаємо, що телеведуча Наталія Мосейчук, вчитель англійської за фахом, вирішила з командою ТСН розпочати соціальну ініціативу Право на освіту, зробити так, щоб тема вчителів, освітніх реформ та захист прав маленьких пацієнтів на навчання була основною у суспільстві. Адже діти — це майбутнє нашої держави.

Новини по темі