«Вони свідомо били по цивільному транспорту»: Олександр Моторний прокоментував удар російського дрона перед автівкою знімальної групи ТСН на Донеччині

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Олександр Моторний розповів, як знімальна група ТСН потрапила під обстріл на Покровському напрямі
Кадр з відео

Олександр Моторний розповів, як знімальна група ТСН потрапила під обстріл на Покровському напрямі

Поділитися:

Знімальна група ТСН під час виконання редакційного завдання в Покровському районі на Донеччині  потрапила під удар російського FPV-дрона. В момент атаки, в службовому автомобілі перебували журналіст Олександр Моторний, оператор Данило Лисенко та водій Олег Мостовий. Безпілотний керований боєприпас розірвався за кілька метрів від автівки журналістів. 

Моторний разом з колегами готували матеріал про евакуацію цивільних з містечок та селищ навколо Покровська. В дорозі вони супроводжували волонтерський мікроавтобус, який і забирав людей. Інцидент трапився за 7-8 кілометрів тиловіше Селидового, на яке зараз наступають окупанти. В момент удару мікроавтобус був вщент заповнений дорослими та дітьми, які тікали від жахів російської агресії. 

«Нам на зустріч, буквально метрів за 200 (до місця атаки дрона - ред.) пролетіла військова машина, яка блимала нам фарами. Нам пощастило, що водій буса прочитав, вочевидь, попередження, що є якась небезпека і увімкнув “аварійки” буквально на місці повороту. А наш водій Олег Мостовий  встиг відреагувати, якось навіть інтуїтивно. Він встиг натиснути на гальма, бо секундою пізніше, дрон впав би нам, щонайменше, на капот», —  розповідає Моторний.

Зафільмувати момент атаки російського дрона допоміг, вочевидь, досвід та «професійне відчуття» оператора групи, Данила Лисенка. 

«По дорозі ми побачили, що горить терикон. Оператор Даня почав знімати. Каже: о, терикон горить, щось прилетіло. І секунд за 20 до цього моменту (падіння дрона - ред.) він увімкнув камеру і почав знімати», —  каже Олександр Моторний.

На щастя, від удару ніхто не постраждав. Лобове скло автівки, в якій їхала знімальна група, врятувала бронеплівка. Пасажири мікроавтобуса відбулися переляком.

«Головна проблема —  російські дрони зараз здатні залітати глибоко в тил Силам Оборони», - пояснює Олександр Моторний.

Він підкреслив, що це був цивільний транспорт:

«Це був цивільний транспорт. Вони свідомо били по цивільному транспорту. Це точно не було полювання на журналістів. Це була евакуаційна машина, вона червона - навмисно така зроблена, щоб було видно. Просто росіяни, такі є! Вони, без жодних вагань атакують не надто розбираючи - і військових, і цивільних», —  наголошує журналіст. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімальна група ТСН потрапила під обстріл російським дроном на Покровському напрямку

Новини по темі