Одруження по відеозв'язку і не тільки: у застосунку Дія з'явилися нові послуги та цифрові документи

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
У Дії з'явилася послуга одруження по відеозв'язку та нові цифрові документи
Міністерство цифрової трансформації України

У Дії з'явилася послуга одруження по відеозв'язку та нові цифрові документи

Поділитися:

Відтепер в українському застосунку Дія стали доступні нові документи — свідоцтво про шлюб, його розірвання та зміна імені. Ці нововведення презентувало Міністерство цифрової трансформації таким чином, відкривши нові можливості для користувачів державного порталу. Детальніше про нововведення розповіли в сюжеті ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Автоматичне оновлення документів

Однією з нових функцій є автоматичне додавання до застосунку свідоцтва про народження дітей. Це актуально для батьків, усиновлювачів і тих, хто змінив прізвище. Тепер свідоцтво підтягуватиметься автоматично за податковим номером дитини, незалежно від її віку. Достатньо авторизуватися в Дії й документ миттєво з’явиться на вашому смартфоні.

Проте важливо, автоматичне додавання свідоцтв в Дію буде можливим, якщо:

  • у Державному реєстрі актів цивільного стану є інформація про свідоцтво і в документі зазначено податковий номер;
  • ви є громадянином України віком від 14 років і маєте підтверджений податковий номер.
Дія
Міністерство цифрової трансформації України

Шлюб онлайн: нові можливості для українців

З впровадженням послуги Шлюб онлайн в Дії, одруження стає простішим і доступнішим, адже тепер зареєструвати шлюб можна повністю дистанційно. Українці можуть подати заявку на одруження та отримати свідоцтво – без необхідності відвідувати РАЦС особисто.

Послуга дозволяє надіслати пропозицію партнеру через застосунок. Після цього людина, якій надіслано запрошення, має 14 днів, щоб дати відповідь. Якщо вона погоджується, то пара обирає дату церемонії, що відбуватиметься за віртуальної участі державного реєстратора. 

Завдяки новій функції закохані зможуть одружитися через відеозв'язок, вибрати формат церемонії та навіть вирішити чи хочуть вони змінювати прізвище, просто в додатку. Свідоцтво про шлюб з'явиться в Дії, а його паперову версію надішлють згодом поштою.

За словами Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, ці оновлення є частиною ширшої цифровізації державних послуг в Україні, яка продовжиться і в інших сферах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленькі радості, які можуть змінити ваше життя: що таке глімери і чому вони так необхідні кожній людині

Новини по темі