По 7 годин без світла: стало відомо, до чого готуватися українцям у наступні кілька тижнів

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Відключення світла в Україні триватимуть: на українців чекають дні по 7 годин поспіль без світла - новини

Відключення світла в Україні триватимуть у наступні кілька тижнів – на українців чекають дні по 7 годин поспіль без світла

Поділитися:

Гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко розповів, до чого готуватись українцям у найближчі тижні. Про перспективи на найближчі 6-8 тижнів він повідомив у сюжеті ТСН, що виходить щодня о 19:30 на YouTube ТСН, а також у марафоні новин.

Зазначається, що внутрішньої генерації критично не вистачає і перекрити дефіцит енергетики не може навіть імпорт. До того ж, на атомних станціях зараз ремонти, які ускладнюють ситуацію, але найбільша проблема – це російські обстріли.

«Найближчі 6-8 тижнів ситуація не буде нормальною, тому що окрім ремонтів, у нас ще з кожним градусом спеки додається зростання споживання та дефіцит зростає. Якщо говорити про літній період, то до початку серпня ситуація буде доволі складною», - повідомив він.

Коваленко також прокоментував інформацію про те, що деякі українці платять хабарі, щоб їхній будинок підключили до лінії критичної інфраструктури та пояснив, що потрібно робити, якщо ви дізналися про такий випадок.

«Якщо ми говоримо про критичну інфраструктуру, то, звісно, ​​вона не відключається. Якщо відповідати на пряме запитання, чи це можливо, то технічно можливо все. І тому якщо хтось знає такі випадки, потрібно повідомляти про це», - наголосив він.

Нагадуємо, що з графіками відключення світла та інформацією про те, де шукати актуальні дані про свій населений пункт, можна ознайомитись на 1plus1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на світло подорожчав: скільки коштує та як платити менше

Новини по темі