По всій Україні з 8 червня запрацюють нові графіки відключення світла

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
З 8 червня в Україні запрацюють нові графіки відключення світла

Новий порядок погодинних відключень світла: якими будуть графіки з 8 червня.

Поділитися:

В ніч з п'ятниці на суботу, 8 червня, в Україні запрацює додатковий блок на АЕС. Це має покращити ситуацію в енергосистемі на кілька тижнів та пом'якшити графіки відключень, розповіли у сюжеті ТСН.

У зв'язку з цим в тестовому режимі запрацює новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Він має на меті забезпечити меншу тривалість обмежень електроенергії. Так, стабілізаційні графіки діятимуть в період з 00:00 до 05:00 та з 16:00 до 23:00 для побутових та промислових споживачів.

Графіки відключень

Фото: Укренерго

Нагадаємо, в ніч на 7 червня російські окупанти завдали удару по об'єктах критичної інфраструктури України. Цього разу минулося без пошкоджень системи енергетики, про що в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник. Втім, після попередніх обстрілів ми втратили понад 9 ГВт потужностей генерації. Тому погодинні відключення світла по всій Україні продовжать діяти. При перевищенні лімітів споживання можуть застосовуватися графіки аварійних відключень.

Через російські масовані удари цієї весни зруйновано кілька великих українських ТЕЦ і ТЕС, а також зупинилася робота Дніпровської ГЕС. Через значні пошкодження генерації в Україні виник дефіцит в енергомережі, який неможливо покрити імпортом з-за кордону.

Новини по темі