Проект Переможці подовжено на 2018 рік

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Проект Переможці подовжено на 2018 рік
1plus1.ua

Мультимедійний проект «Переможці» отримав великий успіх і буде продовжений у 2018 році.

Поділитися:

Завдяки великій громадській підтримці соціальний мультимедійний проект «Переможці», друга частина якого стартувала у квітні 2017 року, мав великий успіх і буде продовжений у 2018 році.

Проект присвячено ветеранам АТО, які втратили частини тіла в боротьбі за Україну, але не втратили сили духу. Ми звертаємо увагу суспільства на психологічну реабілітацію ветеранів, які повертаються до мирного життя. 3D тур проектом дивіться за посиланням.  

Ініціатори та організатори: Телевізійна Служба Новин ТСН телеканалу 1+1 і журнал VIVA! Кураторка: Соломія Вітвіцька. Автори фотоісторій: Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова. Проект підтримує Національний комітет спорту інвалідів України та Міністерство закордонних справ України.

Саме в лютому Переможці відзначають свій другий день народження.

746 днів Переможці дарували неймовірні емоції та заряд натхнення всім нам і своїм побратимам, які повертаються до мирного життя, проводили неймовірні зустрічі, пробігли 62 км благодійних забігів у п’яти містах Україна та двічі взяли участь у марафоні морської піхоти у Вашингтоні, встановлювали  спортивні рекорди, доводили, що вони та ми всі маємо необмежені можливості. 

Ми підготували звіт проекту у вигляді інфографіки, що розкриває його масштаб та багатогранність. Є цифри та факти по всіх напрямках роботи:  зміна суспільної думки, безбар'єрність, розвиток спортивного протезування та психофізіологічна реабілітація.

Презентація проекту відбулася у 20 країнах, і спецвипуск журналу «Viva! Переможці» вже є у Папи Римського, Ніка Вуйчича, американського ветерана Шайло Гарріса, знаменитого режисера Девіда Лінча.

Разом із благодійною організацією «Серце воїна» та Романом Торговицьким ми провели 120 годин тренінгів з психологічної реабілітації.  На думку фахівців, підтримка жінок, дітей, близьких – це найголовніше в реабілітаційній програмі. Саме ця підтримка та розуміння близьких допомагає героям бути активною частиною суспільства та відчувати себе важливими в мирному житті.

За цей час нам вдалося зібрати кошти на 10 спортивних протезів для українських героїв. Саме новітні протези дають якісні можливості руху, — це важлива частина реабілітації. На жаль, спортивне протезування не забезпечується державою.

Але з Нового року нас почули. За сприяння Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО, учасника проекту «Переможці» Вадима Свириденка, вдалося забезпечити спортивними протезами ветеранів АТО державним коштом. А кошти на необхідні комплектуючі надає Трастовий фонд НАТО.

«Сформовано перший список з інших 10 ветеранів, які отримають спортивні протези за цією програмою. Важливо, що кандидатів на протезування обирали з-поміж тих, кому спорт дуже потрібен і хто планує розвиватися у цьому напрямку. Головне — протези будуть відповідати обраному виду спорту», — розповів Вадим Свириденко.   

Важливі зміни сталися і в українському законодавстві.  Відтепер в усіх офіційних документах буде міститися формулювання «людина з інвалідністю», а не образливе «інвалід». 

Заплановано багато виставок у всьому світі, не тільки в містах України: проект чекають у ПАР та запрошують в Австралію. Цими фотографіями ми розповідаємо про ситуацію в нашій державі, поширюємо правду про неоголошену війну, в якій ми мусимо захищати свою землю.

Ми послідовно виступаємо за доступність та безбар’єрність українських міст, особливо Києва, проблема бар’єрів поки що є найважчою. 

Хвилюючим моментом концерту на церемонії «VIVA! Найкрасивіші 2017» вже традиційно стала презентація відеоарту спільного проекту ТСН та журналу «Viva! Переможці», присвяченого героям АТО. Зал аплодував стоячи, висловлюючи щиру подяку захисникам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся зала на церемонії «VIVA! Найкрасивіші» аплодувала Переможцям стоячи

Ми, Переможці, – одна велика родина. Всі разом ми – громадяни України, і кожен вкладає сили в побудову європейської держави,  де немає фізичних обмежень, а є взаємоповага, толерантність і рівні можливості для всіх.  І ми вже знаємо, що обов`язково будуть «Переможці - 3», присвячені героям та їхнім чудовим сім’ям: дітям, жінкам, батькам, сестрам, братам.

Новини по темі