Соломія Вітвіцька разом з ветеранами АТО вперше презентує оновлений проект Переможці в Сумах

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька разом з ветеранами АТО вперше презентує оновлений проект Переможці у Сумах
1plus1.ua

Із Сум розпочинається масштабний виставковий тур Переможців-2017.

Поділитися:

У суботу, 11 березня о 15.00, у виставковій залі конгрес центру Сумського державного університету за адресою вул, Петропавлівська 9/11 відбудеться презентація оновленого мультимедійного соціального проекту «Переможці», організованого ТСН та журналом VIVA!

Куратор проекту, ведуча новин на каналі 1+1 Соломія Вітвіцька вперше представить на виставці вражаючі фотографії нових учасників проекту - ветеранів АТО Вадима Свириденка, Вадима Мазниченка та Сергія Романовського, які втратили частини тіла під час бойових дій на сході країни, але не втратили сили духу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно називати людей з інвалідністю

Ці фото – це анонс грандіозної презентації нової експозиції, яка буде показана у Києві у залі ballpark в НСК «Олімпійський» в квітні. Неймовірні фотосвітлини для продовждення проекту створили фотограф Олександр Мордерер та арт-директор Тетяна Рубльова, які працювали над фотообразами для героїв першої частини проекту.

На відкриття виставки у Сумах завітають ветерани АТО - учасники проекту Вадим Мазниченко, Владислав Кузнєцов, а також сумчани В’ячеслав Буйновський, Олександр Бабченко та Анатолій Горбенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальний проект «Переможці» підтримав відомий меценат Андрій Мацола

Місто відвідає також Олег Магалецький, директор громадської організації Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS. Для всіх гостей презентації заспіває Володимир Ткаченко.

Із Сум розпочинається масштабний виставковий тур Переможців-2017. До міста проект запросила Громадська організація «Благодійний фонд “Суми"».

Виставка триватиме до 26 березня. Вхід вільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька стала «Жінкою України» за активну громадську діяльність

Новими учасниками «Переможців» стали паралімпійці та ветерани АТО з протезами і на візках, які мають необмежені можливості, тренують тіло, гідно пройшли через випробування, ставлять перед собою великі цілі у мирному житті. Власним прикладом вони надихають інших не здаватися.

Цього року новими партнерами проекту стали громадська організація AXIOS за підтримки мецената Андрія Мацоли, благодійний фонд «Серце воїна», Національний комітет спорту інвалідів України (паралімпійський комітет) та Міністерство закордоних справ, а також організатор масових бігових подій в Україні - Run Ukraine.

У 2017 році команда проекту, партнери та меценати сконцентрують  свої зусилля на розвитку сучасного спортивного протезування в Україні, встановленням спортивних протезів ветеранам АТО, а також фізіологічний та психологічній реабілітації ветеранів АТО, спеціальних тренінгах для ветеранів з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект «Viva! Переможці» за рік допоміг зібрати 30 млн грн

Доєднатися до благодійних цілей проекту може кожен охочий, придбавши благодійний номер журналу VIVA!Переможці, що розповідає дивовижні історії життя учасників проекту. Всі гроші від продажу видання ідуть на благодійні цілі проекту.

Продаж першого благодійного випуску вже завершується. Підсумкова сума складає 280 000 гривень, яка частинами передається на навчання протезистів у Канаді – Канадсько-Українському фонду міжнародної підтримки.

Наразі навчання вже пройшли п’ять українських протезистів, готується до поїздки наступна група. Іванна Слабошпицька з командою працює над другим випуском журналу «VIVA! Переможці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за державний кошт в Україні виготовлено міопротез часткової ампутації руки

Підтримати проект можна і своєю участю у масових бігових подіях від Run Ukraine на спеціальній дистанції 2 кілометри у Києві (9 квітня), Дніпрі, Одесі і Львові. Всі кошти від реєстрації у забігах будуть спрямовані на придбання спортивних протезів, а також психологічну і фізіологічну реабілітацію ветеранів з втраченими кінцівками.

Впродовж 2016 року «Переможці» побували у 18 містах України та світу, проїхали понад 23 тисячі кілометрів. Презентації проекту відбулися у Торонто (Канада), Брюсселі (Бельгія), Лурді (Франція), Ризі (Латвія), Києві (у музеї Т. Шевченка) та у стінах МЗС (Міністерство закордонних справ), Харкові, Дніпрі, Івано-Франківську, Хмельницькому, Кропивницькому, Запоріжжі, Черкасах, Тернополі, Херсоні.

Новини по темі