Соломія Вітвіцька з ветеранами АТО фінішувала у львівському забігу Переможці

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька з ветеранами АТО фінішувала у львівському забігу Переможці

Збір коштів на спортивний протез для захисниці України Ольги Тарасевич триває.

Поділитися:

Цієї неділі, 29 жовтня, у Львові у межах великої бігової події Grand Prix Lviv Half Marathon (організатор - Run Ukraine) відбувся останній цього року благодійний забіг Переможці на дистанцію 2 кілометри. Незважаючи на мокрий сніг та вітер, учасники забігу у дощовиках сміливо вийшли на старт, пробігли аби підтримати захисницю України Ольгу Тарасевич і зібрати кошти на спортивний протез для дівчини. На звичайному протезі без милиці Оля подолала перші спортивні 2 кілометри після поранення - впевнено йшла по бруківці, адже для того, щоб повноцінно бігти потрібен спеціальний протез, про який дівчина дуже мріє. Забіг завершився, але ви ще маєте час долучитися до здійснення мрії Олі.

Збір коштів, організований  благодійним фондом Серцем воїна, триває на платформі УББ. Вже вдалося зібрати 91 тис. 202 гривні. Збір коштів триває. Долучайтесь! Подякуємо за подвиг тендітній захисниці України! 

На забіг у Львів приїхала чисельна команда Переможців та друзів проекту, до них доєдналися львів’яни. Бігли куратор проекту Переможці, ведуча новин ТСН на каналі 1+1 Соломія Вітвіцька разом із ветеранами АТО “переможцями” Віктором Кардашем, Вадимом Свириденко, Дмитром Блохіним, Володимиром Воропаєм, Владиславом Кузнєцовим та паралімпійцем Андрієм Демчуком, а також приєдналися - режисер, доброволець-кіборг Андрій Шараскін, волонтер Яна Зінкевич, ілюзіоніст Сергій Савка, львівська журналістка Анастасія Гудима, дизайнерка одягу Олена Даць, співачка Оксана Стебельська та хореограф Олег Жежель.

“У 20 хвилин, відведених на дистанцію, поки не вклалася. Але впевнена, що зі спортивним протезом покажу значно кращий результат. Спорт - найкраща реабілітація! Я дякую всім, хто підтримав мене і долучився до забігу, за кожну вашу гривню дякую”, - зазначила Ольга Тарасевич.

Мужня та тендітна Ольга отримала тяжке поранення під Авдіївкою, де вона працювала кухарем у 72-й бригаді. Під час ворожого обстрілу у будинок, де спала дівчина, прилетів снаряд. Кінцівку довелося ампутувати. Оля не здалася, мужньо пережила тяжкі випробування і впевнено йде вперед - пішла у спортзал, почала тренуватися і танцювати. Але для повноцінних занять спортом та участі у змаганнях дівчині потрібен спеціальний спортивний протез. Його вартість складає 186 тис. 137 гривень. Протез встановлять на підприємстві “Ортотех-сервіс”, протезист Олександр Стеценко.

“Усі були мокрі, але щасливі. Віддавати і допомагати - насправді це велика радість. Відчуйте її!  Нас було 68 бігунів, і це потужна увага і підтримка. А ще понад 90 тисяч гривень внесків від 187 людей на УББ. Дякуємо всім, хто з нами. Наші мужні хлопці і всі ми приймаємо Олю в родину Переможців. За цей рік тільки на забігах нашому проекту вдалося разом із вами зібрати кошти на чотири спортивних протези для ветеранів АТО, і деякі з хлопців вже їх отримали, а хтось отримає новенькі ніжки ось-ось до кінця року!” - зазначила Соломія Вітвіцька.

 

Новини по темі