Суперяхта Медведчука: ТСН презентувала ексклюзивне розслідування про майно державного зрадника

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
В ТСН розкрили таємниці суперяхти держзрадника Медведчука: відео

Знімальній групі ТСН вдалося ексклюзивно побувати на борту арештованої яхти Віктора Медведчука Royal Romance.

Поділитися:

Небачена розкіш та опір адвокатів Медведчука — про це йшлося у розслідуванні, що було опубліковано в марафоні «Єдині новини» та на Youtube-каналі ТСН.

«92 метри завдовжки та 14 метрів завширшки. Медведчук придбав її в 2015 році. Тоді ж її помітили на Лазуровому узбережжі Франції. Були й інші країни — Італія, Монако, Хорватія», — йдеться у сюжеті.

Аби врятувати своє майно від санкцій, Віктор Медведчук переписував його з однієї офшорної компанії на іншу. Втім — не допомогло. Агентство з розшуку та менеджменту активів розшукало судно в Хорватії.

Навесні 2022-го рішенням Личаківського районного суду Львова яхта була арештована у хорватському місті Трогір та передана на реалізацію АРМА. Там вона була захована подалі від людських очей.

А вже минулого місяця, за ініціативи Агентства з розшуку та менеджменту активів Кабмін дав свою згоду на продаж арештованого майна. Та коли українська делегація спільно з хорватським суддею та знімальною групою ТСН прибула на огляд судна — наштовхнулися на нечуваний опір з боку представників Медведчука.

«Суддя просив принести сходи, щоб із них можна було піднятися на яхту - на що капітан (яхти - ред.) погрожував, що скине ці сходи в море», — розповіла авторка розслідування, кореспондентка ТСН Валерія Ковалінська.

Попри перешкоджання зйомці — знімальній групі ТСН вдалося потрапити на облавок мегаяхти. Її розкіш вразила усіх. Чого лише варті басейн та гостьова каюта!

«Розмір яхти та басейну вражає. Навіщо стільки одній родині?! А ще — оздоблення яхти з червоного дерева! На стіні гостьової каюти ми побачили репродукцію роботи французького художника Поля Гогена — оригінал у російському Ермітажі…», — описала побачене Валерія Ковалінська.

Тепер яхту мають продати, а виручені кошти використати на потреба Сил Оборони України. Чи не спробує Віктор Медведчук викупити її через підставних осіб? Та що спільного в цього судна з яхтою Стіва Джобса? Дивіться у розслідуванні ТСН:

Новини по темі