Telegram погрожує заблокувати офіційний канал ТСН

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Злочинці намагаються заблокувати офіційний канал ТСН у Телеграм

Злочинці незаконно використовують бренд та контент ТСН  для особистого збагачення.

Поділитися:

Вчора, 15 квітня, від служби технічної підтримки Telegram сайт ТСН.ua  отримав попередження про нібито порушення прав на торгівельну марку при використанні офіційного каналу Телевізійної служби новин. Адміністрація ресурсу погрожує заблокувати канал ТСН, якщо за 12 годин не будуть усунені так звані порушення, а саме змінено назву та логотип.

Група 1+1 медіа здивована цинізмом та обурена тим, що злочинці, які протягом тривалого часу незаконно використовують бренд та контент ТСН  для особистого збагачення через продаж реклами на фейковому акаунті, намагаються заблокувати офіційний канал ТСН у Telegram. 1+1 медіа готує офіційну відповідь для служби технічної підтримки Telegram, у якій доведе свої права на використання торгівельної марки ТСН.

Група 1+1 медіа раніше неодноразово намагалася припинити використання третіми особами бренду ТСН у соціальних мережах та месенджерах. В серпні 2018 року було виявлено незаконний канал «Телеграмна служба новин (ТСН)», який використовував бренд ТСН, та подано відповідну скаргу до технічної підтримки Telegram, проте жодної реакції від адміністрації ресурсу не було. 7 березня 2019 року Група 1+1 медіа звернулася із заявою до Кіберполіції на злочинців. 20 березня було відкрито відповідне кримінальне провадження та розпочате досудове слідство.

Згідно із інформацією, яку отримала група 1+1 медіа, ймовірним власником фейкового Telegram-каналу «Телеграмна служба новин (ТСН)» є Дмитро Улановський. Саме на його ім’я  надходить оплата за розміщення реклами на сторінці. Канал використовують для політичної реклами та платного просування інших сторінок месенджеру, що пропонують туристичні та освітні послуги. Також цілком очевидно, що більшістю підписників фейкової сторінки, яка незаконно використовує бренд та контент ТСН, є боти. Тому закликаємо рекламодавців не розміщувати власну рекламу на подібних незаконних майданчиках. 

У ситуації, що склалася, Група 1+1 медіа не хоче допускати можливість, що Telegram, який згідно з відкритими джерелами фінансується російським підприємцем, спеціально намагається заблокувати офіційний канал однієї із найавторитетніших служб новин за 6 днів до другого туру виборів Президента України. З огляду на те, що раніше меседжер жодним чином не реагував на скарги ТСН на фейкові сторінки.

Єдиний офіційний канал Телевізійної служби новин у Telegram - @TCH_channel

Новини по темі