У Києві у "вікні життя" залишили 10-денне немовля: що відомо

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
У Києві у вікні життя залишили немовля: що відомо — ексклюзив ТСН
freepik.com

У столичному "вікні життя" залишили 10-денне немовля, поруч була записка.

Поділитися:

Загорнуте в ковдру кількаденне немовля залишили в столичному "Вікні життя". Поруч із дитиною медики знайшли також записку. Цей випадок уже другий від початку року й восьмий за увесь час існування "Вікна життя" при Київському міському центрі репродуктивної і перинатальної медицини. Як складається життя таких дітей, розказали у сюжеті ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Тімура Мірошниченка повідомила, що подала документи на всиновлення ще однієї дитини

10 днів від народження, а замість мами поруч із ним – лікарі і медсестри. Вони й дали йому ім'я – Назар:

"Нам подобається це ім'я, це українське ім'я, і так назвали".

Хлопчика принесли до цього вікна життя пізно ввечері. Він був одягнутий і загорнутий в ковдру, а поруч із ним лежав папірець, на якому, найпевніше, була написана дата його народження. Хлопчик доношений і здоровий, кажуть лікарі:

"Я не знаю, чи його можна назвати щасливчиком, а везунчиком його точно можна назвати, тому що він народився в медичному закладі, і очевидно, що був вакцинований і принесений в абсолютно безпечні умови. Далі у  нього є теж великі шанси потрапити в достойну родину".

Поруч із Назаром у сусідньому боксі — ще один покинутий малюк, від нього мати відмовилася одразу після пологів. Такі випадки теж трапляються. "Вікно життя" лікарі називають найбільш гуманним виходом для тих породіль, які не можуть залишити дитину, але хочуть зберегти їй життя:

"Якщо жінка залишає дитинку в вікні життя, то її не переслідують, не шукають. Ніхто за нею не біжить і не ловлять, не повертають. Вона має право так зробити. За нею ще залишається навіть право цю дитинку забрати".

Є право і час. За правилами "вікна життя", у жінки, яка залишає в ньому немовля, є два місяці, аби повернутися. Це час, упродовж якого дитину не мають віддавати на всиновлення. Довести своє материнство можна через ДНК-тест, але в столиці жодного такого випадку не було.

Назар другий, кого залишили у "вікні життя" від початку року і восьмий, відколи воно тут з'явилося. Усі діти, як повідомили ТСН у Службі в справах дітей та сім'ї, нині живуть у родинах. А ті, хто їх оберігав у перші дні життя, досі пам'ятають ім'я кожного.

"Часто вони активно кричать і заспокоюються, коли до них підходить хтось".

Щоправда, Назар ці спостереження не підтверджує. Лікарі кажуть, він спокійний і жодного разу не влаштував істерику. Днями його перевезуть до іншої лікарні, а потім — у будинок дитини. Далі ж, сподіваються медики, у їхнього підопічного, який в усіх малюків зі схожою долею, з'явиться родина.

Що буде з немовлям? Дивіться сюжет ТСН:

Новини по темі