У Києві відбудеться масштабна бігова подія

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
У Києві відбудеться масштабна бігова подія
1plus1.ua

Під час марафону збиратимуть кошти на спортивний протез для ветерана АТО, учасника проекту «Переможці» Віктора Кардаша.

Поділитися:

20 липня у Києві відбулась презентація наймасштабнішої бігової події України - 8-го Київського марафону (організатор Run Ukraine). Дізнатися про подробиці заходу та підвести перші підсумки благодійних забігів «Переможці», що вже відбулись, у ботанічному саду ім. Гришка завітала куратор соціального мультимедійного проекту «Переможці», ведуча новин ТСН Соломія Вітвіцька, учасники проекту, ветерани АТО Олексій Аванесян та Віктор Кардаш, київський протезист Олександр Стеценко, Олександра Зінченко (проект People’s Project), волонтери Анна Гвоздяр та Тетяна Осіпова, персональний фітнес-тренер Людмила Міняйло.

Олексій Аванесян прийшов на презентацію на новому спортивному протезі, кошти на який були зібрані в рамках Київського півмарафону. Ветеран АТО, утратив ногу в боях в Іловайському котлі, боронячи кордони України та рятуючи побратимів, та мріяв про повернення у спорт.

Останні налаштування протезу відбулись у цей вівторок і вже скоро ветеран АТО зможе розпочати спортивні тренування. «Переможець» зізнався, що на власному прикладі хоче надихнути інших на активний спосіб життя і пообіцяв - обов’язково підкорить Говерлу на новому протезі.

Метою благодійного забігу «Переможці», що відбудеться восени у Києві, буде зібрати кошти на спортивний протез для учасника проекту «Переможці» Віктора Кардаша. В АТО він пішов добровольцем, воював на Донеччині. Мужньо пройшовши через десятки ворожих обстрілів, Віктор отримав поранення під час військових навчань. Ноги йому пошматувало осколками від АГС, котрий розірвався поряд. Лікарям вдалося врятувати ліву ногу, праву - довелось ампутувати.

Повернувшись до мирного життя, Віктор - хореограф за фахом, вирішив опанувати професію протезиста, аби допомагати таким же як і він ветеранам з ампутацією. Зараз ветеран АТО працює на протезному підприємстві у Києві. Нещодавно, в рамках благодійної ініціативи проекту «Переможці», Віктор відвідав Канаду, де пройшов професійне навчання.

Віктор Кардаш - активний та цілеспрямований хлопець. Він не здався і впевнено йде вперед. Спорт для Кардаша - можливість розвиватися, зміцнити свою здоров’я та продемонструвати іншим ветеранам з ампутацією - активне та повноцінне життя з протезом - можливе!  

Ми збираємо гроші на такі протези для того, щоб ветерани АТО, які хочуть займатися спортом мали можливість бігати, стрибати, грати в баскетбол. Кожен із них має свої спортивні вподобання”, - розповіла Соломія Вітвіцька.

 

Наразі благодійні забіги «Переможці» відбулись у Києві, Дніпрі та Одесі. Скоро спортивний протез руки отримає ветеран АТО з Дніпропетровщини Руслан Мураєв. Гроші на протез були зібрані під час забігу у Дніпрі.

Зараз триває збір коштів для того, щоб подарувати можливість повернутися до спорту ще одному герою, учаснику проекту «Переможці» з Одеси Миколі Полтораку. Разом з родиною - дружиною та чотирма дітьми Микола подолав благодійну дистанцію в Одесі. До поранення ветеран АТО активно займався спортом, для продовження занять, зокрема бігу, йому потрібен спеціальний спортивний протез. Забіг завершився, але допомогти у здійсненні мрії героя може кожен охочий зробивши свій внесок на порталі People’s Project.

 

Новини по темі