У тур Вірні Збірній до Ісландії полетіли Переможці з Соломією Вітвіцькою

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Переможці в Ісландії
1plus1.ua

Герої АТО вперше побачили край світу та ЄС – місто Рек’явік

Поділитися:

Цього вівторка, 5  вересня Соломія Вітвіцька та три учасники проекту «Переможці» Анатолій Горбенко, Руслан Мураєв, паралімпієць Андрій Демчук відвідали столицю Ісландії місто Рейк'явік в межах всеукраїнського туру «Вірні збірній».

Переможці – це учасники проекту, організованого ТСН та VIVA! та присвяченого ветеранам, які втратили частини тіла в АТО, захищаючи батьківщину, але не втратили жаги до життя та сили духу. Вони надихають інших не здаватися та досягати перемог. Ми відчуваємо потребу розповідати їх історії, показувати їх неймовірні фотографії, досягнення у спорті та житті заради натхнення інших, кому сьогодні необхідна підтримка.

Меценатом туру «Вірні Збірній» та візитів Переможців на футбольні матчі по всьому світі виступив Андрій Мацола.

Горбенко та Мураєв на протезах вперше перетнули кордон нашої країни з новими біометричними паспортами безвіз та вперше в своєму житті летіли пасажирським, а не військовим літаком. Хлопці і не мріяли, що колись опиняться біля величного Атлантичного океану. Наші захисники, які одужали після важких поранень показали, які вони сильні духом!

Переможці відвідали передматчеве тренування, прес-конференцію, вивчили футбольні пісні, прогулялися неймовірно красивим містом Рейк'явік, побачили край світу та, набравшись сміливості, спробували фірмову страву – в’ялене м'ясо акули. Руслан Мураєв мріяв познайомитись з головним тренером збірної- Андрієм Шевченко – і це сталося. Йому вдалося потиснути руку легендарному футболісту і тренеру.

Поєдинок мав велике значення для нашої команди, тому викликав ажіотаж. Стадіон, який вміщує 15 000 вболівальників, був вщент заповнений. Збірній України не вдався фінальний штурм під час другого тайму, тому результат матчу становить 2:0 на користь збірної Ісландії.

«Попри поразку нашої збірної в Ісландії, матч був по-справжньому насиченим – ми були щасливі відчувати себе одним цілим з футболістами і бути вірними збірній. Ми знаємо, що перемога не сьогодні так завтра буде за нами. Треба вірити, працювати, не здаватися, тренуватися, вболівати!» - кажуть Переможці.

Напередодні, 2 вересня учасники соціального мультимедійного проекту «Переможці» разом з дружинами відвідали місто Харків, щоб підтримати Національну збірну команду України з футболу проти Туреччини. Тоді українська збірна виграла з рахунком 2:0.

«Невелика та далека Ісландія доступна та пристосована для людей з інвалідністю, зручна для всіх.. Нам варто брати приклад. Я була вражена, як хлопці по справжньому захоплені країною, саме тут розумієш, що війна стала стартом нових змін для переможців. Вони не втратили жаги до життя і досягають перемог», - зауважила куратор проекту «Переможці» Соломія Вітвіцька

Координатором з питань міжнародної співпраці проекту «Переможці» стала відомий волонтер Аня Гвоздяр. Зауважимо, що соціальний мультимедійний проект «Переможці» присвячений ветеранам АТО. Він був організований ТСН та журналом VIVA! І набирає обертів.

Проект підтримує Міністерство закордонних справ України та Національний комітет спорту інвалідів України. Наразі у ньому безпосередньо задіяно 35 учасників. До проекту приєдналися і чемпіони-паралімпійці. Автори фотографій - Тетяна Рубльова та Олександр Мордерер. Громадська ініціатива спільно з партнерами, благодійною організацією «Серце воїна», привертає увагу до якісної психологічної та фізіологічної, зокрема, спортивної реабілітації для ветеранів, які повертаються до мирного життя після поранень, а також до розвитку спортивного протезування в Україні. Ісландія стала дев'ятою країною на карті презентацій проекту «Переможці» у світі.

 

Новини по темі