У "вікні життя" в Києві залишили другу дитину за жовтень: що відомо

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
В Києві у вікні життя залишили другу дитину за жовтень — ТСН
Pexels/Dominika Roseclay

В Києві знову виявили немовля у "вікні життя" - вдруге за жовтень.

Поділитися:

В Києві знову виявили немовля у "віконці життя" при Київському міському центрі репродуктивної і перинатальної медицини. Це вже другий малюк, якого залишили у віконці в жовтні цього року, і третій від початку 2023 року, пише tsn.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Києві у "вікні життя" залишили 10-денне немовля: що відомо

Співробітники Київського міського центру репродуктивної і перинатальної медицини у "віконці життя" знайшли хлопчика:

"Візуально він був у задовільному стані. Дитину обстежили, зігріли, нагодували. Малюк був одягнений у новий і чистий одяг. Він був закутаний у пелюшки та ковдри, схожі на ті, які видаються разом із пакунком малюка в пологових будинках".

Разом із хлопчиком була додана записка, на якій російською мовою написали дату народження дитини – 18.10.2023. У записці була додана фраза, що дитина вакцинована під час виписки.

"Зараз хлопчик перебуває у нас, він у задовільному стані, дитину обстежили. Вже підготували документи, які необхідні для передавання його до Служби у справах дітей. Тому зараз чекаємо на візит представників служби і будемо його переводити до будинку дитини", - розповіли ТСН у відділенні інтенсивної терапії новонароджених у Київському міському центрі репродуктивної і перинатальної медицини.

 Медичні сестри, які опікуються малюком, називають його Максимом. А представники служби дадуть йому офіційне ім’я, яке буде вказане в документах дитини.

За дев’ять років існування "віконця життя" – це вже дев’ята залишена дитина в Києві. Цікаво, що перші три роки дітей до віконця не приносили взагалі. Лише шість років тому почали залишати дітей. Все це відбувається на умовах повної анонімності. Біля вікна немає камер відеоспостереження. Жінка може принести дитину, подзвонити у дзвінок і піти. За дитиною одразу вийдуть медичні працівники. Таких жінок не переслідують, крім того, мати протягом двох місяців має право забрати дитину, якщо передумає. Це час, упродовж якого дитину не мають віддавати на всиновлення. Довести своє материнство можна через ДНК-тест. Але у столиці жодного такого випадку не було.

Як війна впливає на вагітних та немовлят – дивіться в сюжеті "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 7 до 9:30 на телеканалі "1+1 Україна":

Новини по темі