Похорони Ірини Фаріон: як прощаються з мовознавицею у Львові, та що кажуть у поліції про нападника

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Похорон Ірини Фаріон: як прощаються з мовознавицею у Львові — відео
Скриншот/YouTube

Похорон Ірини Фаріон: як прощаються з мовознавицею у Львові — відео

Поділитися:

У Львові сьогодні, 22 липня, прощаються з Іриною Фаріон, яка померла 19 липня після замаху на її життя. Жінку атакував чоловік, який вистрілив їй в голову з пістолета без глушника. Громадську діячку відразу госпіталізували у важкому стані, але врятувати її не вдалося. Про те, як прощаються з Іриною Фаріон та чи вдалось знайти вбивцю, детально розповіли в ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Прощання з Іриною Фаріон

Похорон Ірини Фаріон розпочався близько 14:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Люди почали збиратися біля храму ще за годину до прощання. Саме поховання мовознавиці відбудеться на Личаківському кладовищі. Поховають Ірину Фаріон на центральній алеї цвинтаря — полі № 22, неподалік могили Володимира Івасюка.

Чи знайшли вбивцю Ірини Фаріон

Станом на зараз вбивцю не знайдено. Правоохоронці Львівщини займаються пошуком нападника. У слідства є декілька версій щодо того, за що Фаріон могли вбити, серед них — політична та громадська діяльність жінки, особисті рахунки та російський слід.

Наразі у правоохоронців є конкретний підозрюваний — це молодий хлопець, який, за словами сусідів, протягом декількох тижнів приходив під будинок Ірини Фаріон і міг сидіти там годинами. На вигляд йому 20-25 років, поводився він спокійно, зайвої уваги не привертав. Єдине, що здавалося сусідам дивним, — навіть в аномальну спеку він був одягнений в штани, кофту з довгим рукавом та кросівки. Також він завжди був в капелюсі та окулярах. Одній з камер вдалося зафіксувати його обличчя під час так званих чергувань під будинком, але момент пострілу так і не зафіксували на відео через відключення світла.

Поліція оприлюднила відео з камер спостереження, на якому зафіксоване пересування підозрюваного районом поблизу місця злочину і правоохоронці закликають громадян, які можуть упізнати цього чоловіка повідомити про це якнайшвидше.

Новини по темі