Вітвіцька презентувала «Переможців» у Івано-Франківську

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Вітвіцька презентувала «Переможців» у  Івано-Франківську

Виставка буде тривати до 5 червня.

Поділитися:

14 травня в Івано-Франківському академічному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка  відбулася презентація соціального мультимедійного проекту «Переможці».

Традиційно проект «Переможці» представила його куратор – волонтер  і ведуча новин ТСН на телеканалі  «1+1» Соломія ВітвіцькаСоломія Вітвіцька. На початку заходу з благословенням до присутніх звернулися капелани української армії  о. Ігор Федоришин та о. Микола Мединський. У презентації взяли участь герої АТО – «переможці» Назар Барилко, Андрій Забігайло та Юрій Весельський. На відкриття проекту завітали також партнери проекту Ростислав Валіхновський та Іван Гаврон, який вручив «Переможцям» сертифікати на тижневий відпочинок у готелі SPA Romantic у Яремчі. Презентацію відвідали шеф-редактор Ukraine Today Юлія Соцька та канадійський протезист Чад Нільсон. Свої хіти заспівав «Сталевий голос країни» Арсен Мірзоян.

«Хлопці-переможці своїм прикладом показують українцям, що життя може бути щасливим після складних пережитих подій і ніколи не треба опускати руки. Мета нашого проекту змінити ставлення до людей з інвалідністю, показати,  що людина на протезі може бути усміхнена, життєрадісна, повноцінна, може займатися спортом, одружуватися, бути реалізованою у професії,  як і всі ми», - зауважила Соломія Вітвіцька, куратор проекту «Переможці».

«Треба говорити так, як воно є, про справжнє обличчя війни та її наслідки, їздити по всіх містах. Слово дуже сильно впливає на суспільну думку», - вважає Назар Барилко, герой АТО, учасник проекту «Переможці».

Ініціаторами та організаторами проведення виставки в Івано-Франківську виступили благодійна організація «Майбутнє Прикарпаття» та громадська організація «Промінь ІФ». Разом з доброчинцями «Переможців» зустрічали ветерани та бійці АТО, волонтери, громадські активісти, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та представники місцевої громади.

«Ці світлини показують, на кого треба рівнятися та з кого брати приклад. Я пишаюся хлопцями. Важливо адаптувати учасників АТО та їхні сім’ї до суспільного життя, показати, що ми не байдужі, що підтримуємо їх. Івано-Франківськ - четверте українське місто, яке прийняло проект «Переможці», ми хочемо показати суть цього проекту молоді, студентам, всім небайдужим іванофранківцям», - зазначила Наталія Перцович, організатор виставки в Івано-Франківську, директор благодійної організації «Майбутнє Прикарпаття».

«Переможці» - спільний проект Телевізійної служби новин та журналу VIVA! за підтримки благодійного фонду «Save Lives Together». Проект розповідає дивовижні історії бійців АТО та волонтерів, які втратили кінцівки під час бойових дій на сході Україні, але не втратили мужності та сили духу. Всі вони щасливі й красиві люди, повноцінні члени суспільства, що хочуть жити, працювати, втілювати в життя свої мрії.

Основою проекту є 18 фоторобіт відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директора Тетяни Рубльової, а також відеоарт і спеціальний випуск журналу VIVA! 

Кошти від продажу журналу з історіями життя «Переможців» спрямовуються на розвиток сучасного протезування в Україні. Кожен охочий зможе придбати випуск на виставці й підтримати таким чином благодійну ініціативу.

Фонд «Save Lives Together» також запрошує всіх приєднуватися та допомагати в розвиткові сучасного протезування в Україні. Зробити свій доброчинний внесок можна з будь-якої точки світу тут.

«Переможцям» уже вдалося досягти перших перемог у цьому напрямку. Частина коштів від продажу журналів була передана фондом «Save Lives Together» на оплату професійного навчання українських протезистів у Канаді. Сертифікати Соломія Вітвіцька вручила п’ятьом українським фахівцям зі Львова, Києва, Харкова, Дніпропетровська та Миколаєва. Фахівці пройдуть навчання на базі протезно-реабілітаційного комплексу в місті Гамільтон у Канаді завдяки сприянню Канадсько-Українського фонду міжнародної підтримки. Всі супутні витрати на поїздку та проживання лікарів будуть оплачені.

«Переможці» також ставлять собі за мету розв’язання питань безбар’єрності українських міст, створення повноцінних умов життя для людей з інвалідністю. Проект вважає своєю місією також здійснювати мрії Переможців.

Наступним «Переможців» зустріне Запоріжжя. Виставку вже було показано в Києві, Дніпропетровську та Харкові. Схвальні відгуки проект отримав на міжнародному рівні, зокрема, в Канаді. 

Новини по темі