Як «Переможці» вітали Україну з перемогою над Фінляндією

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Матч Фінляндія Україна: Як «Переможці» вітали Україну з перемогою над Фінляндією
1plus1.ua

Проект «Переможці» святкує перемогу збірної України у матчі відбору до Чемпіонату світу.

Поділитися:

Вірні Збірній: Як фанська підтримка допомогла Україні перемогти у матчі з Фінляндією (фото)Цієї неділі, 11 червня, Соломія Вітвіцька та учасники проекту «Переможці» Вадим Мазниченко, Олександр Бабченко, Віктор Кардаш та Дмитро Блохін в рамках усеукраїнського туру «Вірні Збірній» відвідали Фінляндію. Герої на протезах успішно перетнули кордон цієї країни у перший день дії безвізового режиму з ЄС.

В аеропорту Гельсінкі-Вантаа гостей з Києва зустрічав Надзвичайний і Повноважний Посол України у Фінляндії Андрій Володимирович Олефіров.

11 червня 2017 року мені запам’ятається на все життя: Фінляндія одною з перших країн ЄС зустрічала українців без віз, а наша збірна з футболу зіграла з фінами в місті Тампере. У результаті подвійна перемога: жодних проблем із перетином кордону в українців не було, а наша збірна перемогла з рахунком 2:1, - поділився Володимирович Олефіров.

Свідками цих двох подій у Фінляндії стали автори й учасники проекту «Переможці» – наші захисники, тяжко поранені на лінії фронту, але сильні духом!

«Мав честь потиснути кожному з них руку, разом заспівати гімн України і повболівати за збірну. Українці Фінляндії постійно допомагають нашим пораненим героям і їхнім дітям, і тим приємнішою була зустріч у Тампере», - прокоментував Андрій Мацола.

Меценатом туру «Вірні Збірній» та візиту Переможців виступив Андрій Мацола, який подарував ветерану АТО Олександру Бабченку новий спортивний протез для занять кросфітом. В ньому Переможець уперше вийшов на поле для гри у товариському фан-матчі Фінляндія-Україна на стадіоні Pyynikki.

В українському фан-посольстві на зустріч зібралися 300 представників української  діаспори у Фінляндії, журналістів та футбольних уболівальників з України, Англії, Латвії. Соломія Вітвіцька презентувала мультимедійний проект «Переможці» та благодійний випуск журналу з вражаючими фото та історіями «VIVA! Переможці».  Вітали  героїв  Денис Перцев з командою Товариства українців у Фінляндії.

Під час розмови з паном Послом було обговорено тему сприяння комплексній реабілітації українських ветеранів після тяжких травм та ампутацій, а також навчання українських фахівців  у Хельсінкі в найкращих клініках, де на високому рівні ставлять протези, навчають ходити і навіть допомагають вибрати нову, більш зручну професію.

Після насиченого дня всі рушили на стадіон Ratina, де 8723 вболівальників дивилися відбірний матч Чемпіонату Світу 2018 між збірними Фінляндії та України. Матч став справжнім святом для українських уболівальників. Перемога з результатом 2:1 залишає нашій збірній шанс на перше місце у відбірній групі.

Зауважимо, що 2017 року присвячений ветеранам АТО соціальний мультимедійний проект «Переможці», організований ТСН та журналом VIVA!, оновлюється та розширюється. Він розповідає про силу духу наших героїв, які пережили тяжкі поранення, втратили частини тіла, але не здаються і живуть щасливо.  Відтепер «Переможців» підтримують Міністерство закордонних справ України та Національний паралімпійський комітет України. Наразі у проекті безпосередньо задіяно 35 учасників, до нього приєдналися і чемпіони-паралімпійці. Це герої, якими пишається вся Україна. Автори фотографій – Тетяна Рубльова та Олександр Мордерер.

Новини по темі