З російського полону вдалося звільнити 75 українців: фото

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
75 українців вдома! Відбувся обмін полоненими
instagram/zelenskyy_official

Україна зустрічає 75 героїв, звільнених з російського полону.

Поділитися:

31 травня 2024 року Україна та росія провели обмін полоненими. На рідну землю повернулися 75 українських громадян – 70 чоловіків і 5 жінок, серед яких були цивільні. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в соцмережах:

"Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних — усі вони вже на рідній землі".

Повернені з полону

Це перший за тривалий час обмін полоненими. Останній такий відбувся 9 лютого. 

"Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Про всіх пам’ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами", — додав глава держави. 

75 українців повернулися з російського полону

75 українців повернулися з російського полону

75 українців повернулися з російського полону

Фото: instagram/zelenskyy_official

Зокрема серед звільнених з полону була слідча з Маріуполя Мар’яна Чечелюк, яка разом з сестрою ховалася від російських обстрілів у сховищах Азовсталі. Під час евакуації цивільних у травні 2022 року Мар'яну та її сестру незаконно вивезли на непідконтрольну Україні територію проходити фільтрацію. Батькам вдалося забрати молодшу доньку, а от Мар'яну захопили. Вона пробула в полоні ворога, зокрема в Оленівці на Донеччині, а також в російському Таганрозі, 2 роки. Мар'яна пережила тортури, голод, погрози, через що отримала значні проблеми зі здоров'ям. Більше про обмін полоненими дивіться у сюжеті ТСН, що виходить на YouTube о 19:30 та в марафоні новин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цивільні заручники — найбільш незахищена категорія полонених": Катерина Осадча про злочини росії та бездіяльність Міжнародного Червоного Хреста

Новини по темі