Здійсни мрію: Українські діти вчаться футболу у тренерів «Реалу»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Здійсни мрію: Українські діти вчаться футболу у тренерів «Реалу»

П’ятеро учасників проекту «Здійсни мрію» отримали шанс тренуватися з представниками найкращого клубу Європи.

Поділитися:

У Києві стартували футбольні курси від мадридського «Реалу». Real Madrid Foundation функціонує вже понад 20 років. Україна стала другою (після Казахстану) країною на пострадянському просторі, де фундація організовує свої дитячі футбольні курси. А загалом футбольні навчальні заклади від Академії «Реалу» працюють у 73 країнах та охоплюють понад 34 000 дітей з різних куточків світу.

Завдяки проекту «Здійсни мрію» п’ятьом юним футболістам із соціально незахищених сімей пощастило взяти участь у заняттях із тренером Академії «Реалу» безплатно.

Якби всі тренери були такі, як Міґель, у нас були б найкращі гравці в країні, - каже 15-річний Дмитро Панфілович.

Його мама сама виховує ще десятьох його братів та сестер. Потрапити на курс та здобути унікальний досвід змогли також Іван Гринін з багатодітної родини, син воїна АТО Андрій Веремчук та двоє дівчат: Аліна Селегенко, яка мусила покинути рідний Луганськ, та Анастасія Пархоменко з малозабезпеченої сім’ї. Усі вони грають у «вуличній» футбольній команді та живуть футболом. Для них це не просто гра, а радше єдина розрада.

Хлопці часто грали у дворі у футбол, але мене в команду не брали, і я поставила собі за мету теж навчитися, - розповідає Настя Пархоменко.

Вже кілька разів дівчину запрошувати виступати за юнацьку збірну України, і вона впевнено йде до своєї мети.

На перший погляд, це звичайні тренування, але діти зізналися, що за півтори години дізнаються про футбол більше, ніж за місяці й роки тренувань до цього. Тренером групи «Серхіо Рамос», до якої потрапили підопічні проекту «Здійсни мрію», став представник Академії Реалу Міґель Анхель, спеціаліст з 10-річним досвідом, тренував дітей у США, Норвегії, Фінляндії, Казахстані та Китаї. Останні три роки працює технічним тренером Real Madrid Foundation у Академії «Реалу» в Мадриді.

«Я щаслива, що ці діти отримали незабутній шанс стати ближчими до королівського клубу. Мета тренерів, які сюди приїхали, – навчити дітей грати так, як грає «Реал Мадрид». В українських клубах я такого підходу не бачила, подивимося на результат», - коментує куратор проекту «Здійсни мрію» та ведуча програми «ПроФутбол» Олександра Лобода.

Футбольні курси тривають з 5 по 16 квітня у Києві. Всі виручені кошти команда організаторів спрямує на відкриття наступного року в Україні соціальної футбольної школи, щоб діти із соціально вразливих сімей мали змогу навчатися, грати, а може, й колись прославити Україну  на світовій футбольній арені.

Це вже друга співпраця з представниками клубу «Реал». Торік підопічний проекту «Здійсни мрію» 13-річний Юрко Штрикуль з Полтави, хворий на гострий лейкоз, завдяки команді проекту отримав шанс побував на яскравому матчі Реал-Атлетико у  Мадриді та особисто зустрівся із кумиром – Кріштіану Роналду.

Проект «Здійсни мрію», ініційований 1+1 медіа та ТСН за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду «Крона», стартував 29 квітня, у Всесвітній день бажань.  Мета проекту – організувати рух в Україні та здійснювати тисячі мрій тяжко хворих дітей, які найбільше цього потребують. Кураторами проекту є телеведучі Лідія Таран та Олександра Лобода. Команда прагне об’єднати чарівників та мрійників з усієї країни, знайти підтримку у відомих людей. Допомогти у здійсненні мрій та лікуванні маленьких пацієнтів може кожен, зробивши будь-який внесок за реквізитами проекту «Здійсни мрію» або через офіційний сайт wish.1plus1.ua. Долучайтеся до всеукраїнського руху добра!

Дивіться деталі цієї неймовірної історії у сюжеті за посиланням.

Новини по темі