Зеленський в новому інтерв'ю: про "мир" за планом Трампа та переговори з путіним

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Новини війни: Зеленський про "мир" за планом Трампа та переговори з путіним

"Вірити путіну не можна!" — президент Зеленський відреагував на план закінчення війни Трампа.

Поділитися:

За даними ЗМІ, Дональд Трамп нібито в конфіденційній бесіді сказав, що може завершити війну в Україні, змусивши нас віддати території, такі як Крим чи Донбас. В інтерв'ю американському телеканалу NBC президент прокоментував так званий план миру Трампа. Про це йдеться у сюжеті ТСН

"Як президент воюючої держави я в чутки не вірю. Коли Трамп приїде в Україну і скаже мені свою формулу закінчення війни, тоді я буду обговорювати її. Поки що я знаю тільки одне: вірити путіну не можна! Те, що путін каже, — так ніколи не буде. Я впевнений, люди, які добре його знають, знають, що довіряти путіну абсолютно неможливо. Тому стратегія закінчення війни має базуватись не на тих словах, які каже путін, або ще хтось в його оточенні, а на логіці справедливого закінчення цієї війни. Коли ти знаєш, що Україна залишилась незалежною, демократичною державою. Я впевнений, в цьому зацікавлені повинні всі, весь політичний склад США".

Президент також заперечив можливість замороження війни:

"Якщо зробити зараз паузу, якщо зробити ще один заморожений конфлікт, який був в Грузії, в Молдові, те, що вони робили звірства і в Африці, і в Сирії тощо. Якщо дати велику паузу путіну сьогодні в Україні, то вся його індустрія буде працювати не на війну в Україні, а на війну проти країн НАТО".

Новини по темі