Про рідну Херсонщину, власний дар та сім'ю: Олена Михайліченко, яка виконала головну роль в Учениці Мольфара, розповіла свою історію життя, яка тісно переплітається із сюжетом серіалу

Учениця Мольфара
14:00
Учениця Мольфара: Олена Михайліченко - про сенс серіалу, виклики під час війни, родичів на Херсонщині та виховання сина із синдромом Дауна
1+1 Україна

Зірка Учениці Мольфара Олена Михайліченко - про зйомки серіалу, виклики під час війни, родичів на Херсонщині та досягнення сина із синдромом Дауна

Поділитися:

Вже 16 вересня о 14:00, з понеділка по п'ятницю, на 1+1 Україна - прем'єра серіалу Учениця Мольфара. Головна героїня, учениця мудрого Мольфара, яка має унікальний дар у сприйнятті та розумінні надприродних явищ, допомагатиме людям знайти шлях до розв'язання власних проблем. Спираючись на багатовікові українські традиції, досвід предків та знання мудрого Мольфара, вона спонукатиме людей до віри у власні сили та покаже, що навіть у найскладніших ситуаціях завжди є вихід.

Роль головної героїні серіалу Христини, яка, по сюжету, втратила дім на окупованій території та перебирається на захід країни, де відкриває власний дар за допомогою Мольфара, виконала українська акторка Олена Михайліченко. Як виявилося, сюжетна лінія серіалу тісно переплітається зі справжньою історією життя актриси.

Редакція сайту 1plus1 поспілкувалася з Оленою Михайліченко та розпитала про знімальний процес Учениці Мольфара, власні надприродні здібності, виклики під час війни, родину та рідну Херсонщину. 

Учениця Мольфара
1+1 Україна

Як зазначає сама акторка, цей серіал розповість більше про багатовікові українські традиції та знання предків, які зберігаються протягом поколінь і залишаються актуальними й сьогодні, якщо вміти правильно ними користуватися:

«Я б сказала, що серіал Учениця Мольфара — це традиції предків у сучасності. Адже це ті знання, які передаються нашими пращурами й вони дійсно неоціненні та потрібні й в наш час також, якщо їх правильно передавати, трактувати та користуватися». 

Для Олени ця роль стала особливою, оскільки вона ніби розповідала про своє життя. Її родинне коріння походить з Херсонщини, де в її сім'ї також практикували лікування травами. За сценарієм героїня походить з того ж регіону, що і сама акторка:

«Мені було цікаво те, що мене затвердили на цю роль, бо це дійсно моя історія, тому що моя героїня за сценарієм з Херсонщини, з Асканії, а я так само з Херсонщини й народилася в Новій Каховці. Це якраз була територія заповіднику з неймовірною природою та тваринним світом. Тому ця роль — це дійсно історія про мене», — посміхаючись, зазначає Олена.

Учениця Мольфара
1+1 Україна

Акторка підкреслює, що її бабуся була травницею, як і героїня серіалу. Ще з дитинства вона ходила з бабусею збирати цілющі трави й вчилася їх використовувати для лікування. Це знання, яке передавалося в її сім'ї з покоління в покоління, і стало основою для її кращого розуміння ролі:

«У мене бабуся була мольфаркою, хоча ця назва більше притаманна саме Заходу України. Я сама родом з Херсонщини й в нас це називають дещо по-іншому — травники. Тобто я росла в цьому і разом з бабусею збирала різні трави». 

Ця роль стала для акторки не просто роботою, а відображенням її особистого досвіду та родинних традицій.

Учениця Мольфара
1+1 Україна

«Я б також хотіла продовжити справу своєї бабусі і намагаюся вчитися й все для цього робити. Бо все, що нам потрібно, просто оточує нас. Наприклад, я в театрі працюю, то навіть інколи допомагаю своїм колегам вилікувати то головний біль, то зубний. Тобто, це вміння треба розвивати, багато чим цікавитись, але воно в мене є, і це правда», — розповідає акторка.

Олена також вірить у надприродні сили й прикмети, що можуть попередити про майбутні події та переконана в тому, що кожна людина має свого янгола-охоронця.

«Якщо ти починаєш більше цікавитись цією темою, то навіть відчуваєш ці підказки природи. Наприклад, кудись збираєшся йти й по дорозі помічаєш різні деталі, які тобі про щось можуть розказати чи попередити — або щось хороше, або щось погане. Я вірю, що кожна людина має свій великий рід та має своїх охоронців й ніколи не залишається одна. Завжди у людини є помічники, які їй допомагають і у мене також».

Олена Михайліченко
e_mykhailichenko/Instagram

Материнство та родинні цінності займають важливе місце в житті акторки. Вона стала мамою у 16 років і вдячна своїй матері за підтримку, яку та надала в цей нелегкий період:

«Моє материнство почалося дуже рано, адже я стала мамою в 16 років, і я дуже вдячна моїй мамі, що вона мені дуже допомогла й підтримала мене в цьому. Моя дитина росла зі мною в театрі, за лаштунками, в гримерці, ми скрізь були разом».

Особливим досвідом для неї стало виховання другого сина — Федора, який народився із синдромом Дауна. Олена сприймає це, як благословення й підкреслює його унікальність та досягнення, зокрема, успіхи в спорті:

«Мій хлопчик, він у мене сонячний хлопчик і має синдром Дауна, але він прекрасний і через кілька днів йому буде вже 16 років. Він вже навіть склав іспити з карате й отримав помаранчевий пояс».

Олена Михайліченко
e_mykhailichenko/Instagram

У ролі бабусі акторка також знаходить багато радості. Вона вперше стала бабусею у 42 роки і зараз має двох онуків — Мирослава та Яринку. Ці моменти родинного щастя вона цінує найбільше:

«Мирослав навіть називає мене «сістер», бо багато англійських слів говорить. Бабуся в нього — це прабабуся, а я «сістер». До речі, обох моїх внуків називав мій син Федір. Ми його запитували й він довго роздумував і все ж відчув, що ці імена найкращі підійдуть».

Що стосується викликів, з якими вона стикнулася під час повномасштабної війни, акторка підкреслює, що головними опорами в цей важкий час для неї стали сім’я та робота:

«Мені допомагає триматися сімʼя та робота. Ми всі зараз ходимо на роботу та працюємо навіть під час повітряної тривоги. Був випадок, що ми знімали в Пирового, тоді коли була, мабуть, найдовша тривога і десь дуже близько збивали ракети й в нас навіть на записах було чути ці звуки роботи ППО. Всі зараз так працюють, хто залишився в Україні».

Залишитися в Україні під час війни для неї та її родини було свідомим рішенням, адже вони відчували відповідальність перед своєю країною, хоча мали можливість переїхати до родичів за кордон.

Олена Михайліченко
e_mykhailichenko/Instagram

Окрім цього, акторка дуже глибоко переживає за свою рідну Херсонщину, де в тимчасовій окупації залишаються її родичі та друзі.

«Ми підтримуємо зв’язок з ними, інколи спілкуємось по вайберу, вони тримаються та чекають на наших військових. Розповідають, що там постійно лунають вибухи, дуже страшно, але вони все одно тримаються. Навіть зараз, коли їх змушують змінювати українські паспорти на російські, але вони цього не роблять, хоча й через це не можуть купити ні ліки, ні деякі речі».

Будинок її бабусі-травниці також сильно постраждав - його зруйнували російські окупанти. Однак вона зберігає надію на те, що зможе повернутися додому:

«Територія, де жила моя бабуся. зараз так само знаходиться в окупації, її постійно обстрілюють, вигорають цілі вулиці. Сусіди розповідали, що ледь врятувати бабусин дім від пожежі, але він дуже зруйнований. Я дуже сподіваюся, що в нас все ж буде можливість повернутися додому, кожного дня думаю про це і дуже хочеться туди».

Не пропустіть прем'єру серіалу Учениця Мольфара, який транслюватиметься з 16 вересня з понеділка по п'ятницю о 14:00 і дізнайтесь першими, який унікальний дар має Христина і, як вона допомагатиме людям у їхніх складних життєвих ситуаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бачить більше за звичайних людей: що відомо про головну героїню серіалу Учениця Мольфара

Новини по темі