10 цікавих місць у Києві, які варто відвідати кожному

Топ-10 маловідомих туристичних місць Києва - фото
Фото: Freepik

Куди піти в Києві, коли, здається, що вже був усюди?

Поділитися:

Київ — величезне місто з багатою історією та широким вибором визначних пам’яток. І поки більшість туристів біжить до на Майдан чи до Києво-Печерської лаври, ми хочемо поділитися підбіркою менш відомих місць столиці, які точно заслуговують вашої уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 нетипових місць Львова, які варто відвідати

ТОП-10 цікавих місць у Києві

Китаїв

Ця місцевість на півдні Києва має що запропонувати туристичним очам. Це — частина Голосіївського лісу, де в 14 ст. був заснований печерний монастир. Ці печери відкриті для відвідувачів і зараз. Окрім цього, тут просто можна насолодитися природою подалі від шуму столиці.

Адреса: вулиця Китаївська, 32.

Музей Ханенків 

Улюблений музей багатьох киян. Тут презентують найзначніші колекції мистецтва Європи, Азії та Давнього світу в Україні. “Серцем” музею є художнє зібрання Богдана та Варвари Ханенків – видатних українських колекціонерів та благодійників кінця 19 – початку 20 століття. Однією з двох основних будівель музею є особняк родини Ханенків, унікальна пам’ятка історії та архітектури.

Адреса: вулиця Терещенківська, 15 (ст. м. Університет).

Костел Святого Миколая 

Про цей неоготичний шедевр у самому центрі столиці, на диво, знають далеко не всі відвідувачі. Архітектором став так званий “київський Гауді”, Володимир Городецький, який спроектував відомий Будинок з химерами. Костел оздоблений великою кількістю скульптур, на лише розглядання яких у вас піде довго часу.

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 75 (ст. м. Палац “Україна”).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Саня (@murmurash)

Лиса гора

Насправді лисих гір в києві аж 6, але ми поговоримо про ту, що на захід від Видубичів. Це місце дуже полюбляли язичники часів Київської Русі, саме тут у дохристиянський час стояв сакральний ідол Перуна, тому місцина окутана легендами про надприродні явища. Окрім цього, за часів російської імперії тут збудували фортецю, залишки якої ви можете побачити на власні очі.

Адреса: вулиця Друга Острівна, 339.

Лиса гора

Фото: Виталий Стельмах

Ринок на Почайній (Петрівка)

Найвідоміший блошиний ринок Києва, Петрівка — це абсолютний рай для любителів унікальних речей. Тут можна знайти все: від пошарпаного одягу і до коштовного антикваріату. Особливо полюбляють цей ринок букіністи, адже він славиться великим вибором книг, які у звичайних магазинах не знайдеш. 

Адреса: вулиця Вербова (ст. м. Почайна).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kl1ms

Сирецький дендрологічний парк

Серед численної кількості київських парків цей є несправедливо недооціненим. Тут ви не побачите великих натовпів, як це стається в деяких інших київських парках, навпаки — це досить тиха та затишна місцевість. Найкраще відвідати його у теплі пори року, саме тоді парк сяє цвітом та зеленню. Радимо взяти собою плед та їжу — це неймовірне місце для пікніка.

Адреса: вулиця Тираспольська, 43 (ст. м. Сирець).

Байкове кладовище та крематорій

Це — найбільший некрополь України, який точно вразить вас кількістю похованих видатних діячів, таких як Леся Українка, В’ячеслав Чорновіл, Василь Стус, Максим Рильський, Марія Заньковецька та багато інших відомих імен. Цвинтар також відомий чудернацькими надгробними пам’ятниками та величними склепами. Тут знаходиться неординарна будівля крематорію, яку ви точно вже бачили в українських фільмах та серіалах.

Адреса: вулиця Байкова, 6 (ст. м. Палац Україна).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди поїхати на вихідні: Топ-5 прекрасних українських міст 

Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського

Окрім популярності як навчальний заклад, КПІ славиться своєю чарівною територією. Головний корпус був збудований відомими архітекторами кінця 19 ст. за кошти меценатів з елементами романсько-готичної архітектури. Для відвідування відкритий кампус університету: сквери, парк, алея біля будівлі головного корпусу з бюстами видатних учених, спортивні майданчики.

Адреса: проспект Перемоги, 37 (ст. м. Політехнічний інститут).

Національна бібліотека України імені Вернадського

Це головна всеукраїнська книгозбірня, наймасштабніше за обсягом документно-інформаційних ресурсів книгосховище України та одна з найбільших національних бібліотек світу. Окрім наукової значущості, ця будівля приваблює своїм екстер’єром та інтер’єром. Музичні виконавці з усього світу приїжджали в Україну спеціально, щоб відзняти кліпи в цій будівлі.

Адреса: Голосіївський проспект, 3 (ст. м. Деміївська).

Пішохідний міст та Труханів острів

Неподалік Арки Свободи українського народу розташований Парковий міст, або в народі Пішохідний. Це хороша локація для прогулянок, зокрема велосипедних, та фото, а також підійде для любителів полоскотати собі нерви — тут є послуга банджі-джампінгу. По мосту ви вийдете до Труханового острова — улюбленого місця киян з великими пляжами, водними станціями, спортивними спорудами, ресторанами тощо. 

Адреса: Парковий міст неподалік Європейської площі (ст. м. Майдан Незалежності або Поштова площа).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Київ / Kyiv (@kyiv_life_)

Новини по темі