5 книжок, які варто взяти у відпустку

Що читати: 5 книг, які варто почитати у відпустці
freepik.com

Які книги варто почитати у відпустці?

Поділитися:

Сезон літніх відпусток в самому розпалі. Ми підготували для вас добірку книг, які допоможуть відпочити у відпустці та насолодитись цікавими історіями.

5 книг, які варто почитати у відпустці

"Кафе на краю світу" Джон Стрелекі

Зупиніться, поставте на паузу щоденну метушню і зануртеся у кафе на краю світу. Розгорніть його меню та придивіться уважно до останньої сторінки – там ви знайдете три запитання, від яких можливо уникати протягом усього життя:

  1. Чому саме ви тут?
  2. Чи є в вас страх перед смертю?
  3. Чи відчуваєте ви справжнє задоволення?

Ця книга стане вашим провідником у пошуках відповідей. Вона розпалить вогонь у вашій душі і допоможе зрозуміти, що справді має значення, а що є лише марним. Вона вчить дивитись на життя під новим кутом зору, незалежно від вже набутого досвіду.

"Кафе на краю світу" – бестселер, що перейшов часові межі та надихнув мільйони людей по всьому світу змінити своє життя. Чарівна, легка й надзвичайно збадьорююча, ця книга змінить ваш світогляд назавжди.

"Квартира на двох" Бет О'лірі

Чи можливо спати в одному ліжку, але ніколи не зустрічатися особисто? Це можливо, якщо ви маєте специфічну умову оренди квартири, де двом сусідам дозволено перебувати в ній лише в різний час. Наприклад, Тіффі працює вдень, а Леон - вночі, тому можливих проблем між ними повинно бути мінімум. Але через несподівану потребу в спілкуванні, вони розпочинають листуватися, що призводить до зародження дружби, а згодом і чогось більшого...

Ця книжка ставить запитання: чи можливо закохатися в людину, яку ніколи не бачили особисто, і чи можна довірити їй свої найглибші таємниці? Чи готові герої порушити всі правила через це? Ця книжка, нагадує нам про романтику живого листування. Вона занурить вас у пригодницьку історію та приверне вашу увагу до найдрібніших деталей.

"Я (не) згодна. Як одна жінка, яка не вірила у шлюб, таки вийшла заміж" Елізабет Ґілберт 

Книга авторки всесвітнього бестселера "Їсти, молитися, кохати". "Я (не) згодна. Як одна жінка, яка не вірила у шлюб, таки вийшла заміж" — це захоплива подорож-дослідження, в якій Елізабет Ґілберт з властивою їй відвертістю, роздумливістю та гумором шукає відповіді на одвічні питання про стосунки і намагається змиритися з інститутом шлюбу. Чи не занадто ми вимагаємо від кохання, покладаючи на нього свої надмірніочікування? Чому сімейне життя зазвичай перетворюється на важку працю? Чому в сучасному світі, де формальності втратили свою вагу, ми все ще настільки бажаємо мати штамп у паспорті?

Відповіді, які знаходить авторка, часом несподівані та суперечливі, вони породжують багато наступних питань або можуть бути не такими романтичними, як можна було б очікувати. Але попри це, одна жінка, яка раніше не вірила в шлюб, врешті-решт вирішує одружитися...

"Щасливі люди читають книжки і п'ють каву" Аньєс Мартен-Люган

Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган — це сумна і прекрасна історія жінки, яка зазнала втрати свого коханого чоловіка і доньки, та втратила сенс життя. Головна героїня повинна наново вчитися жити, переживати любов і відчувати радість. Книга розповідає про життя, розділене на "до" і "після", про самотність, надію, кохання і віру в саму себе.

"П'ять четвертинок апельсина" Джоан Гарріс

Книга авторки мегапопулярного роману "Шоколад". Все найголовніше сховано всередині... Фрамбуаза отримує незвичайний спадок від своєї матері. Її брату випадає ферма, старшій сестрі - винний погріб, наповнений бурштиново-сонячними пляшками, а Фрамбуазі - альбом з кулінарними рецептами. На перший погляд, це здається невеликим дарунком... Але серед сторінок цього зошита, поряд з античними рецептами різних смаколиків, вона виявляє загадкові записки - секрети і сповіді її матері. Життя, яке мати так дбайливо ховала від своїх дітей, період війни та окупації. Маленькі радощі й тягарі, потаємні думки, дитячі спогади та щирі зізнання жінки, яка боялася кохати. Пройшло багато років. Залишилося багато запитань. Відповіді на них - у цьому старому щоденнику. Настала пора розкрити жахливі таємниці минулого...

Чому українці почали читати книжки Джорджа Орвелла, дивіться:

Новини по темі