Як навчитися не витрачати марно гроші

Як не марнувати гроші

Майже кожна жінка має талант витрачати грошей більше, ніж заробляє.

Поділитися:

Вміння жити на чесно зароблені гроші є не у кожного, скільки б ви не заробляли. Завжди є і боржники, і ті, хто вміє чітко планувати витрати та відкладати кошти.

Викидати гроші на вітер веселіше, ніж мильні бульбашки у ванній, але свої недоліки в такому проведенні часу є.

Не ходіть по магазинах просто так

Шопінг - це вид дозвілля, а не потреба. Якщо подружка запропонувала "прогулятися по магазинам", то у результаті, швидше за все, витратите гроші ви обоє. Коли людині дійсно необхідно щось придбати, то вона просто іде в магазин за цією річчю, а під час "прогулянки" ви зазвичай купуєте непотрібне.

Підписки

Сайти та додатки постійно пропонують купити платну версію або підписку на розсилку. Купувати додаток або доступ до певного ресурсу є сенс тільки якщо ви плануєте постійно ним користуватись. Підписки, які не приносять користь видаліть, а наступного разу, думайте, наскільки вигідний додаток.

Ставте цілі

Хороший спосіб зберегти гроші - це поставити мету. Наприклад, вирушити у подорож, купити комп'ютер, машину або ж назбирати на перший внесок для покупки квартири.

Зберігайте свої квитанції

Це один зі способів відслідковувати скільки грошей ви витрачаєте на день. Зберігаючи квитанції, ви зможете записувати скільки витратили на їжу чи певні речі. У разі якщо буде перевитрата, то ви зможете з'ясувати на що витратили кошти. Також можна просто менше використовувати готівку, а розраховуватись карткою, таким чином можна простежити за списаннями.

Не захоплюйтеся розпродажами

Спокусливі знижки повністю заполонили полички магазинів. Важливо вміти їй протистояти, адже навіть великі знижки ведуть до чималих витрат. Отож, коли закладається думка щось придбати, запитайте у себе чи потрібна вам ця річ. Якщо ж відповідь негативна, то варто залишити річ у магазині. При цьому вийде заощадити на щось більш потрібне.

Влаштовуйте собі «розвантажувальні дні»

У боротьбі проти безглуздої витрати грошей допомагає така практика: влаштовуйте якомога частіше «дні без грошей», а саме дні, протягом яких ви не витратите ні копійки. Наприклад, спробуйте у вихідні утриматися від покупок. Також як варіант, можна ідучи на роботу, залишити свій гаманець вдома, з собою взяти гроші тільки на проїзд та щодь перекусити в обід. Такий день допоможе позбутись звички купувати газети, пити каву або їсти цукерки. А на вихідних ви зрозумієте, що розважатися можна і безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як встигнути все: 5 простих правил тайм-менеджменту

Звичайно, може з'явитися  спокуса "зайвих витрат" на хобі, однак їх можна і потрібно розглядати як інвестицію в себе. Майже будь-яке креативне заняття чи медитація позитивно впливає на людину.

І не забувайте, що беззмістовна витрата грошей – це всього-на-всього звичка, але вона може серйозно вплинути на ваш фінансовий стан.

Новини по темі