Де відпочити в Україні восени: найкращі місця щоб відвідати

Де відпочити в Україні осінню 2023
Unsplash

Куди поїхати відпочивати восени в Україні?

Поділитися:

Україна має багато прекрасних місць, які можна відвідати осінню. Пропонуємо кілька ідей для осіннього відпочинку з родиною або наодинці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 найдивовижніших місць для відпочинку в Україні

Де відпочити в Україні восени 2023

►Карпати. Гірський масив розташований на заході України й славиться своєю природною красою. Осінь в Карпатах — час, коли дерева стають різнокольоровими. Ви можете відвідати такі місця, як Буковель, Яремче, Ворохта або селище Верховина.

Що подивитись у Карпатах

Женецький Гук (Женецький водоспад) — водоспад в Українських Карпатах, на потоці Женець (ліва притока Пруту), між масивами хребтів Явірника і Хом'яка-Синяка (гірський масив Ґорґани), біля сіл Микуличин і Татарів, розташований на території Карпатського національного природного парку.

Женецький Гук 1+1

Буковель — всесезонний курорт у серці Карпат, один з найбільших гірськолижних курортів східної Європи. Курорт розташований в Україні в Карпатах на території села Поляниця, біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКуди поїхати на вихідні: Топ-5 прекрасних українських міст

►Закарпаття. Область славиться не тільки Карпатами, але й своїми палацами та курортами. Ви можете відвідати Ужгород, Сваляву, Мукачево і багато інших цікавих місць.

Що подивитись в Закарпатті

Озеро Синевир. Розташоване в Національному природному парку "Синевир", в Хустському районі Закарпатської області. Це найбільше гірське озеро в Україні і восени стає особливо красивим завдяки навколишнім гірським вершинам і лісам.

Озеро Синевир 1+1

►Поділля. Регіон на південному заході України, який вражає своєю природою та історією. Ви можете відвідати такі міста, як Кам'янець-Подільський, Хмельницький, а також відправитися на річку Дністер для каякінгу або сплаву на плоту.

Що подивитись на Поділлі

Кам'янець-Подільська фортеця. Історична фортеця розташована на кам'яному узвозі і виглядає надзвичайно красиво в осінніх барвах. Фортеця є складовою частиною Національного історико-архітектурного заповідника «Кам'янець», що належить до «7 чудес України».

Кам'янець-Подільська фортеця 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім чудес України: історико-культурні пам'ятки України, якими ми пишаємось

►Київ. Навіть у столиці України осінь принесе вам чимало радості. Прогуляйтесь Пейзажною алеєю, відвідайте ВДНГ, Андріївський узвіз та насолоджуйтеся осінніми краєвидами на Дніпро.

Що подивитись у Києві

Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка в Києві — чудове місце для осінньої прогулянки, де ви зможете побачити різноманітні види рослин і дерев, які змінюють своє забарвлення восени. Сад розташований поруч зі ставками і має кілька пішохідних маршрутів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих місць у Києві, які варто відвідати кожному

Як ботанічний сад імені Гришка виживає в умовах війни, дивіться:

Всі фото - Unsplash

Новини по темі