Меган Маркл вигукнула «Слава Україні!", а принц Гаррі підтримав команду України на церемонії відкриття Invictus Games

Меган Маркл і принц Гаррі підтримали Україну на Invictus Games
Instagram/meghanmarkle_official

Збірну України на церемонії відкиття у гаазькому Zuiderpark зустріли під овації та бурхливі оплески.

Поділитися:

Принц Гаррі та його дружина Меган Маркл виступили на церемонії відкриття Invictus Games (що перекладається, як Ігри Нескорених) — спортивних змагань, у яких беруть участь колишні військові, які отримали інвалідність під час бойових дій. На офіційній церемонії в Гаазі онук королеви Єлизавета II та його дружина Меган Маркл виголосили промову, під час якої Меган вшанувала збірну України, вигукнувши: "Слава Україні!".  Меган, яку запросили на сцену, щоб виступити, сказала, що всі підтримують збірну України:

"Добрий вечір усім. Ми дуже вдячні Нідерландам за те, що вони прийняли нас і провели Invictus Games. Для кожної команди ми з чоловіком усвідомлюємо, що це було дуже важко, як фізично, так і емоційно. Не в останню чергу для збірної України, яку ми усі підтримуємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВолодарка премій "Греммі" та "Оскар", співачка Біллі Айліш присвятила пісню українцям у рамках кампанії #StandUpForUkraine (відео)

Команду України на церемонії відкриття Invictus Games вітали стоячи. Принц Гаррі звернувся до усіх присутніх та до українських спорстменів зокрема:

"Я хочу особисто подякувати народу Нідерландів за те, що вони зустріли нас із такою теплою голландською гостинністю. Вашу хоробрість та рішення бути тут сьогодні ввечері неможливо переоцінити. Ви знаєте, що ми разом із вами. Світ єдиний з вами, і, звичайно, ви заслуговуєте на більше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зірки виступили з перфомансом на підтримку України під час футбольного матчу “Легія”  “Динамо”

Гаррі зазначив, що сподівається, що ігри, які проходять в Гаазі в Нідерландах, створять можливість для світу «краще показати» Україну.

Принц Гаррі заснував Invictus Games, щоб допомогти реабілітувати поранених або хворих військовослужбовців і ветеранів з усього світу, давши їм можливість брати участь у спортивних змаганнях, подібних до Паралімпійських.

 Чому українські спортсмени-ветерани беруть участь в Іграх та який настрій у команди, дивіться сюжет:

Новини по темі